Crin Antonescu: Liberalii care au părăsit partidul pot reveni

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2009

Liberalii care au părăsit partidul pot reveni numai dacă se dovedesc a fi "oameni cinstiţi şi oneşti". În opinia lui Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), citat de Agerpres, toţi "colegii care ne-au părăsit" au ocazia acum, dacă au realizat "cât de mincinoase au fost promisiunile pe care le-au primit şi în ce situaţie jenantă s-au pus", să reacţioneze şi să ia decizii, dar nu după "căderea lui Băsescu, deoarece şi-ar pierde credibilitatea într-o asemenea conjunctură". Antonescu este de părere că "dezertorii" au jucat "o farsă jalnică" împreună cu Stolojan şi că nu au ştiut la ce stăpân s-au angajat sau l-au subestimat.

Crin Antonescu a precizat: "Dacă domnul Valeriu Stoica, pretins strateg, a presupus că, pe la curtea domnului Băsescu va fi vreodată învestit cu proiectul reconstrucţiei dreptei, s-a înşelat şi mă surprinde la experienţa şi dibăcia domnului Stoica. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi, eu nu cred că au plecat din raţiuni doctrinare, nu cred că au plecat pentru că, vezi Doamne, nu se regăseau în liberalismul lui Tăriceanu, ca să se întoarcă după ce Tăriceanu nu mai este preşedinte al PNL. Eu cred că au plecat pur şi simplu pentru că la momentul acela părea iminentă căderea Guvernului Tăriceanu, au plecat din oportunism, au plecat sub diverse forme de presiune sau, poate, unii de şantaj, au răspuns comenzii de la Cotroceni (...) Că nu sunt foarte mulţumiţi de modul în care au fost trataţi la curtea domnului Băsescu sau în care se regăsesc în actualul guvern este o chestiune care îi priveşte, dar nu are nimic de-a face cu liberalismul".

Liderul liberal crede că, dacă cei care au plecat realizează acum, când au venit la guvernare, în ce eroare şi ce fundătură au intrat prin alianţa care le-a fost impusă de Traian Băsescu cu PSD, pot să reacţioneze în consecinţă. "O dată şi o dată trebuie pus capăt acestui navetism oportunist care stârneşte tot felul de puseuri doctrinare, în funcţie de situaţia politică şi de cine este sau nu mai este la putere"", a spus Antonescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb