Crin Antonescu nu susţine taxa de solidaritate propusă de premierul Ponta

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Politică / 1 iunie 2012

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, la Arad, că taxa de solidaritate "este, totuşi, o formulă care excede înţelegerea pe formula fiscal" şi că el nu susţine o asemenea măsură.

"Taxa asta, un tip de taxă excepţională, de solidaritate sau aşa ceva, este, totuşi, o formulă care excede înţelegerea noastră pe formula fiscală şi, din punctul ăsta de vedere, cel puţin dacă nu văd nişte argumente foarte concrete, eu unul nu susţin o asemenea măsură", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că vor mai discuta pe acest subiect, atât în PNL, cât şi cu partenerii din USL. "Vom avea discuţii inclusiv în Partidul Naţional Liberal. Eu la prima strigare, ca să spun aşa, nu o văd bine, în sensul că nu cred că este o soluţie, nu am crezut niciodată că mărirea unor impozite mai ales de conjuncturi atât de scurte este de natură să rezolve ceva. Filozofia şi principiile şi formulele nostre de impozitare negociate la nivelul USL sunt foarte clare, sunt publice. Le-a reamitit de curând şi premierul Ponta. Un impozit regresiv, să-i spun aşa, deci 16 la sută rămâ-ne cea mai mare cotă de impozitare şi ne ducem în jos cu 12 la sută şi cu 8 la sută", a afirmat liderul PNL. "Vom discuta în Partidul Naţional Liberal, cu miniştrii noştri, cu partenerii noştri în USL şi, în urma a ceea ce vom decide acolo, sigur, că Guvernul va acţiona", a adăugat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a spus, joi, la Iaşi, că pentru a decide supraimpozitarea persoanelor din sistemul bugetar cu salarii mari se face o analiză calitativă, deoarece miza e ca obiectul acestei măsuri să fie "tot felul de consilieri şi şefi de pe la Conpet, Transgaz, Rovinari", nu profesori universitari.

Ponta a precizat că deocamdată nu s-a stabilit căror persoane li se va aplica măsura, dar a insistat că nu se doreşte să fie afectaţi, de exemplu, profesorii universitari. Şeful Executivului a dat asigurări că în legătură cu această taxă de solidaritate vor fi consultaţi şi partenerii internaţionali.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb