CRISTIAN PÂRVAN , SECRETAR GENERAL AOAR: "Scăderea accelerată a PIB este foarte gravă"

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 septembrie 2020

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Scăderea accelerată a Produsului Intern Brut este foarte gravă, pentru că acest lucru înseamnă scăderea participării industriei în economie, ceea ce se şi demonstrează în creşterea deficitului balanţei comerciale, avertizează Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

În opinia domniei sale, cu cât se vor închide mai multe capacităţi de producţie cu atât mai mult vom avea o situaţie mai dificilă. Este foarte clar faptul că nu producem, ci importăm ca să consumam, subliniază reprezentantul AOAR, care ne-a explicat: "Continuăm să fim pe minus aport la PIB în ceea ce priveşte exportul net, faţă de Ungaria, Cehia, Polonia, de exemplu. Partea pozitivă este că în semestrul întâi căderea producţiei este relativ suportabilă. Vom vedea până la sfârşitul anului cum va evolua situaţia, pentru că s-au perturbat toate circuitele economice mondiale şi vom vedea cât de mult se reflectă acest lucru asupra ţării noastre".

Cristian Pârvan şi-a exprimat speranţa ca cel puţin partea de construcţii inginereşti să susţină cât de cât revenirea economică: "În rest, comerţul rămâne contributor la creşterea PIB, dar cu repercusiuni asupra balanţei comerciale. Volumul investiţiilor străine este extrem de scăzut, ca urmare a conjuncturii internaţionale total incerte. Toate companiile legate de exporturi suferă, pentru că orice dereglare în circuitele internaţionale imediat afectează şi producătorii români. Acest lucru se întâmplă în multe fabrici de confecţii, îmbrăcăminte, încăţăminte, pentru au fost închise linii de lux, ceea ce a afectat şi industria noastră de profil. Probabil că vor fi şocuri şi în industria alimentară, inclusiv pe fondul unui an agricol afectat de secetă şi vom vedea cât mai exportăm şi cât mai importăm".

Cristian Pârvan a evidenţiat faptul că economisirea a crescut, în contextul în care viitorul economic este incert, încă, având în vedere evoluţia pandemiei de Covid-19.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb