Cristian Popa: România are nevoie în continuare de capital extern pentru creşterea PIB

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 18 septembrie 2015

Cristian Popa: România are nevoie în continuare de capital extern pentru creşterea PIB

România are nevoie în continuare de capital extern pentru creşterea produsului intern brut (PIB), iar cele mai bune politici sunt cele care dau la o parte impedimentele din faţa investiţiilor şi sporesc încrederea investitorilor, a declarat joi Cristian Popa, fost viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

"Este nevoie în continuare de capital extern pentru creşterea produsului intern brut, iar acest lucru nu cred că este posibil doar din resurse locale naţionale, apelând doar la consum. Cele mai bune politici cred că sunt cele care dau la o parte impedimentele din faţa investiţiilor şi cresc încrederea investitorilor. Acesta este factorul cheie. Avem din punct de vedere al evoluţiilor demografice resursele pe piaţa muncii pentru a obţine un aport important la creşterea PIB-ului şi avem un sistem de protecţie socială sustenabilă", a menţionat Popa, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că datele demografice anterioare ale României arătau "anumite constrângeri pe piaţa muncii", care trebuie să fie soluţionate "prin mai multă flexibilitate, prin adoptarea legislaţiei şi analiza de profunzime a sistemelor de pensii şi asigurări sociale".

Potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică, după primele şase luni ale acestui an, produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2014, cu 3,7%, pe seria brută şi cu 3,8% pe seria ajustată sezonier, iar contribuţii semnificative la această evoluţie au avut sectoarele: comerţul cu ridicata, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transport şi depozitare şi hoteluri şi restaurante (1%), informaţii şi comunicaţii (0,9%) şi industrie (0,5%).

În acelaşi timp, ramurile menţionate au înregistrat şi creşteri semnificative ale volumului de activitate, respectiv 13,8% comunicaţiile, 5,6% comerţul şi 2,2% industria. Sectorul construcţiilor a avut o contribuţie de 0,2% la avansul PIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb