Cristian Socol a demisionat de la conducerea Fondului de Contragarantare

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 noiembrie 2014

Cristian Socol a demisionat de la conducerea Fondului de Contragarantare

Consilierul premierului, Cristian Socol, a demisionat din funcţia de preşedinte al Directoratului Fondului Român de Contragarantare (FRC), după un an de mandat.

Domnia sa ne-a declarat: "Am demisionat, vineri, din motive personale".

Socol venise în fruntea Fondului de Contragarantare în urma vacantării postului ocupat anterior de către Ioan Hidegcuti.

Schimbarea conducerii Fondului de Contragarantare a venit în urma unui raport al Corpului de Control al premierului, în care se arată că au fost identificate nereguli în activitatea instituţiei în perioada decembrie 2009-august 2013, inclusiv prin acordarea de indemnizaţii şi prime fără limite, dar şi decontarea unor mese scumpe pentru conducere drept cheltuieli de protocol.

Recent, numele lui Cristian Socol a apărut în stenogramele din dosarul de la DNA al liderului PSD Viorel Hrebenciuc, care a fost arestat.

Viorel Hrebenciuc îl descrie în termeni extrem de familiali pe Cristian Socol, consilierul premierului Ponta, într-o discuţie cu fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, citată de Hotnews. "Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei (Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc - n.red.), l-a adus asistentul lui în primul an, e din familie cum ar veni", a afirmat politicianul, potrivit stenogramelor.

Hrebenciuc a vorbit despre Socol atunci când Dumitru Iliescu l-a rugat să rezolve situaţia unei protejate, Silvia Despa, care lucrează la Fondul Naţional de Garantare, dar Hrebenciuc a crezut ca e vorba despre Fondul de Contragarantare. Potrivit stenogramelor, Hrebenciuc l-a sunat pe un anume Cristi chiar de faţă cu Dumitru Iliescu, dar acest Cristi l-a îndrumat către instituţia corectă.

FRC are ca obiect unic de activitate contragarantarea garanţiilor acordate de fondurile de garantare, persoane juridice române, pentru credite şi alte instrumente de finanţare obţinute de IMM de la instituţiile de credit şi alte instituţii financiare nebancare, autorizate potrivit legii.

FRC are ca acţionari statul român prin Ministerul Finanţelor Publice (68%) şi Fundaţia Post-Privatizare (32%).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu stiu ce cauta acolo individul asta. Bine ca s-a lamurit si Ponta pe cine are langa el. Incompetenta intruchipata.

    1. N-am calitatea sa ma pronunt asupra capacitatii domnului Socol, dar nu pot sa nu-i sesizez ante"vorbitorului" meu ca din text se intelege ca Socol a demisionat si nu schimbat de premier. Si se mai intelege ca la Fondul de Contragarantare s-au gasit de catre Corpul de Control al premierului atatea nereguli ca nu inteleg de ce, daca domnul Socol era asa de rau precum ni se sugereaza, acesta nu avea ce "cauta" la o asemenea institutie.

      Sa-ti explic ce cauta: sa bage Fondul in metastaza.

      A reusit. 

    cred ca era numit provizoriu deci e normal sa mai si plece. Dar nu inteleg care este legatura dintre faptul ca il lauda Hrebenciuc si demisia de acolo ...

    Socol a avut demnitate si profesionalism si nu s-a complacut in situatii penibile generate de sefa celeilalte institutii, Ciornei. Aceasta, in loc sa-si dea demisia, da salariatii in judecata, cu o totala lipsa de transparenta, blocheaza sistemul bancar prin decizii aiuritoare si distruge o entitate cu rezultate remarcabile de peste 12 ani si n guverne. Chiar nu intereaza pe nimeni ca sectorul IMM este blocat, iar FNG da garantii doar pentru Prima Casa si asteapta, lihnit, un semn de la Prima masina? Treziti-va, inca domni actuali si rapid, viitori decidenti politici!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb