CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF: "Am depus la Ministerul pentru Mediul de Afaceri un draft al legii meşteşugarilor"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 8 martie 2019

Cristina Chiriac: "Nu este vorba că femeile antreprenor ar avea, neapărat, nevoie de un tratament special sau diferit, dar pur şi simplu, este nevoie de curaj şi de modele de succes, iar succesul nu se măsoară, neapărat, într-o cifră de afaceri foarte mare, ci mă refer aici la modele de longevitate în afaceri, în România".

Cristina Chiriac: "Nu este vorba că femeile antreprenor ar avea, neapărat, nevoie de un tratament special sau diferit, dar pur şi simplu, este nevoie de curaj şi de modele de succes, iar succesul nu se măsoară, neapărat, într-o cifră de afaceri foarte mare, ci mă refer aici la modele de longevitate în afaceri, în România".

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a depus la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat un draft al legii meşteşugarilor şi solicitarea să avem o lege a "freelancerilor", a anunţat, ieri, Cristina Chiriac, preşedintele CONAF.

Domnia sa a declarat: "Legea meşteşugarilor, la care lucrăm de o jumătate de an, este deja, depusă sub formă de draft la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), împreună cu o solicitare pentru a coagula tot ceea ce înseamnă forţe antreprenoriale şi a dezbate necesitatea de a avea şi o lege a freelancerilor. La fel, şi solicitarea aceasta este depusă la MMACA şi suntem în faza în care aşteptăm să se formeze comisia şi să fim chemaţi la discuţii".

În România sunt peste 350.000 de persoane fizice autorizate înregistrate cu contract de drepturi de autor şi care nu se regăsesc sub terminologia de "antreprenor", a adăugat preşedintele CONAF.

În ceea ce priveşte necesitatea unei astfel de legi, doamna Chiriac a explicat: "Spre exemplu, dacă mergeţi la bancă şi vreţi să luaţi un credit, ca persoană fizică, va fi necesar să aduceţi un anumit set de documente. Dacă aveţi un SRL sau un SA, şi sunteţi persoană juridică, va trebui să aduceţi alte acte, numai că dacă eşti PFA, nu prea există cadru legislativ, în sensul aces­ta. Aceasta ar fi una dintre nevoile pe care freelancerii le au. Este adevărat că activitatea lor este una restrânsă şi foarte nişată, dar şi ei au nevoie de capital şi atunci legea tocmai lucrul acesta ar trebui să îl facă - să încadreze sau să menţioneze în cadrul legislativ nişte limite, astfel încât să fie şi oamenii aceştia recunoscuţi ca fiind antreprenori".

În opinia Cristinei Chiriac, cel mai mare impediment al femeilor antreprenor, şi nu doar la noi în ţară, ţine de lipsa curajului şi a modelelor de succes, iar unele ţări, precum Finlanda, au întocmit un ghid al bunelor practici în antreprenoriat, care scoate în evidenţă ce ar trebui să facem ca să încurajăm mai multe femei în a deveni antreprenor, a mai precizat preşedintele CONAF, menţionând: "Nu este vorba că femeile antreprenor ar avea, neapărat, nevoie de un tratament special sau diferit, dar pur şi simplu, este nevoie de curaj şi de modele de succes, iar succesul nu se măsoară, neapărat, într-o cifră de afaceri foarte mare, ci mă refer aici la modele de longevitate în afaceri, în România".

CONAF a semnat, ieri, acorduri internaţionale de colaborare cu entităţi similare din Republica Moldova, Marea Britanie şi Ungaria, în scopul promovării şi susţinerii femeilor antreprenor din ţara noastră.

Totodată, CONAF îşi propune creşterea competitivităţii, deschiderea de noi orizonturi de colaborare şi cooperare pe plan intern şi internaţional, precum şi îmbunătăţirea legislaţiei din mediul antreprenorial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb