Criza a redus cu până la 30% preţurile caselor de vacanţă şi a îngheţat tranzacţiile

F. A.
Macroeconomie / 11 mai 2009

Criza a redus cu până la 30% preţurile locuinţelor de vacanţă, dar chiar şi cu această ieftinire nu există cumpărători, potrivit datelor furnizate de dezvoltatorii imobiliari şi ai agenţiilor de turism agenţiei NewsIn.

"În anii trecuţi, vindeam şi câte 20 de apartamente de vacanţă pe Costa del Sol românilor. De când s-a făcut simţită criza şi în România, cu toate că preţurile au scăzut cu 20-25%, nu am vândut niciun apartament. Oamenii aşteaptă să vadă dacă preţurile vor mai scădea", a declarat pentru NewsIn, managerul pentru România al dezvoltatorului imobiliar spaniol Promaga, Matyas Iosif. Potrivit acestuia, o casă de vacanţă pe Costa del Sol, cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, aflată în apropierea plajei, costă aproximativ 210.000 de euro. Preţurile sunt mai mici pentru locuinţele de vacanţă din Brazilia, unde un apartament de 80 de metri pătraţi costă circa 55.000 de euro, fără TVA.

Românii nu au renunţat să cumpere locuinţe de vacanţă doar în Spania, ci şi în Bulgaria. "Am auzit că românii ar mai cumpăra case de vacanţă în Bulgaria, la Balcik, însă noi nu am vândut aproape nimic", a declarat un reprezentant al agenţiei imobiliare Remax Bulgaria. Acesta a precizat că preţurile locuinţelor de vacanţă din Bulgaria s-a redus ca urmare a revinderii proprietăţilor de către cei care nu-şi mai pot achita ratele. "Acum doi, trei ani, englezii investeau masiv în achiziţionarea de case de vacanţă la Nisipurile de Aur. Acum se retrag de pe piaţă, ceea ce determină o scădere accentuată a preţurilor", a explicat reprezentantul Remax Bulgaria.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb