Uniunea Europeană avertizează împotriva manipulării informaţiilor

CRIZA UCRAINEANĂ:  Uniunea Europeană avertizează împotriva manipulării informaţiilor

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 februarie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Bruxelles-AFP (prin Agerpres)-19 februarie 2022: Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la intensificarea eforturilor de manipulare a informaţiilor menite să servească drept pretexte inventate pentru a justifica o escaladare militară în Ucraina.

"Uniunea Europeană este extrem de îngrijorată de faptul că evenimentele organizate ar putea fi folosite ca pretext pentru o posibilă escaladare militară", se arată într-un comunicat al şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

(Uniunea) "observă o intensificare a eforturilor de manipulare a informaţiilor pentru a sprijini astfel de obiective", a adăugat acesta.

Avertismentul vine în momentul în care presa de stat rusă a publicat informaţii neverificabile despre violenţe în estul Ucrainei, o regiune deţinută parţial de rebelii pro-ruşi. Presa rusă acuză Kievul că plănuieşte un atac asupra enclavei rebele din regiunile Doneţk şi Lugansk.

"UE nu vede niciun temei în acuzaţiile venite din zonele care nu sunt controlat de guvern din Doneţk şi Lugansk cu privire la un posibil atac ucrainean", a adăugat Borrell.

Acesta a apărat "rolul cheie" jucat de observatorii dislocaţi de OSCE în Ucraina pentru a verifica ceea ce se întâmplă pe teren şi "a salutat atitudinea de moderaţie a Ucrainei în faţa provocărilor continue şi a eforturilor de destabilizare".

Statele membre UE şi Statele Unite sunt convinse că Moscova caută un pretext pentru a ataca Ucraina prin utilizarea incidentelor violente de pe teren şi diseminarea de informaţii false.

În opinia preşedintelui american Joe Biden, o invazie a Ucrainei de către Rusiei ar fi doar o chestiune de câteva zile.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. UE dupa ce a halit tone de rahat este ingrijorata ca si altii halesc tone de rahat. Nashpa!

    "UE nu vede niciun temei în acuzaţiile venite din zonele care nu sunt controlat de guvern din Doneţk şi Lugansk cu privire la un posibil atac ucrainean", a adăugat Borrell.

    Daca este asa, mai mincinosule, de ce s-au retras observatorii OSCE din zonele in conflict? Unde sunt observatorii OSCE? Daca le este frica sa stea in zonele separatiste, sa stea pe linia frontului in zonele ucrainiene si sa impiedice pe ucrainieni sa traga obuze catre zonele separatiste. Mai mincinosule. 

    Eu nu cred intr-o intervenție masiva a trupelor ruse. Nu e în avantajul lui Putin....nu va risca mii de morți de o parte și de alta, atrăgând antipatia atât a populatiei ruse cât și ukraineene pe care vrea sa le unifice , sa nu mai vorbim de potențiale sancțiuni. În schimb va menține o presiune permanenta la granițe, și va destabiliza tot ce înseamnă administrație ukraineeana, astfel incit sa ducă ukraina în situația unei crize majore politice și economice. Cine crede ca Rusia va ataca masiv în zilele următoare se inseala... încet încet...își face simțită presiunea inclusiv în Marea Neagra, construind din timp relații nu numai economice cu Turcia, care o pune pe aceasta (deși membra nato) în situația de a nu-i restrictiona în nici un fel accesul navelor ruse prin bosfor și altele ce leagă marea neagra de mediterana. Lipsa unui acord a tarilor cu ieșire la Marea Neagra ( sau măcar a celor membre NATO de la M.Neagra)..este evident pe placul lui Putin care prin strategii de ordin economic și nu numai a zadarnicit orice posibil acord de securitate ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb