C.T.E. Vest a fost modernizată printr-un proiect de peste 1 milion de euro implementat de Yokogawa România

G.U.
Companii / 15 aprilie 2021

C.T.E. Vest a fost modernizată printr-un proiect de peste 1 milion de euro implementat de Yokogawa România

Yokogawa România, furnizor de soluţii de automatizare şi control industrial, a implementat o modernizare a sistemelor C.T.E. Vest care a adus centrala termo-electrică la cele mai noi standarde tehnologice, precum şi la o scădere a emisiilor, conform unui comunicat de presă. Proiectul, evaluat la peste 1 milion de euro, a fost executat în doar 8 luni, în ciuda complexităţii ridicate şi a condiţiilor de lucru la distanţă determinate de COVID-19. Testele de acceptare şi livrarea finală au fost făcute, conform planificării, în ultimele luni ale anului 2020.

Potrivit sursei citate, centrala poate fi operată de noile sisteme complet automat, la alegere în funcţie de nevoile consumatorilor, fie în mod electric, fie în mod termic. Aceste procese se traduc într-o alimentare constantă cu căldură şi apă caldă şi un confort sporit pentru locuitorii Bucureştiului. C.T.E. Vest asigură încălzirea centralizată în Bucureşti, în principal în cartierele Drumul Taberei, Giuleşti, Crângaşi, Militari, Politehnica şi Valea Cascadelor.

"Cu această investiţie, C.T.E. Vest a prelungit durata de viaţă a sistemului de automatizare al centralei cu 10 ani, fără perioade majore de întrerupere neprogramată. Acest lucru contribuie la economii financiare şi permite ELCEN, proprietarul C.T.E. Vest, să abordeze oportunităţi viitoare în acest domeniu.", a declarat Adrian Tudora, Director Dezvoltare şi Implementare Proiecte, ELCEN.

Prin utilizarea sistemului de control Yokogawa Centum VP şi a sistemul de securitate ProSafe-RS, a fost pusă în aplicare o soluţie integrată care a mărit capacitatea şi stabilitatea centralei şi a eliminat punctele de defecţiune. Unităţile centrale au fost automatizate să ofere o flexibilitate ridicată la fluctuaţiile cererii şi să permită pornirea şi oprirea automată a instalaţiei.

Conform comunicatului, sistemul de management al alarmelor a fost actualizat pentru situaţiile în care apar incidente neprevăzute. Securitatea informatică a fost întărită şi s-au implementat soluţii de stocare şi recuperare a datelor. Un beneficiu important al proiectului realizat de Yokogawa este creşterea eficienţei energetice a compresorului de gaz, care variază între 0,5 MW/h şi 1 MW/h, în funcţie de cerinţele de funcţionare. Proiectul este o referinţă practică a soluţiei Yokogawa de control al turbinei aplicată prin inginerie inversă unei turbine cu aburi ©koda şi dovedeşte expertiza companiei în controlul turbo-utilajelor.

"Suntem onoraţi că am fost aleşi principal contractor al acestui proiect important. Implementarea a fost făcută cu success, iar lucrarea a fost livrată la timp datorită încrederii acordate de conducerea C.T.E. Vest echipei Yokogawa. Filozofia companiei Yokogawa de a contribui la societate prin activităţi extinse în domeniul măsurării, controlului şi informaţiei este transpusă în realitate prin acest proiect, prin contribuţia la o aprovizionare durabilă cu energie termică pentru locuitorii Bucureştiului", a declarat Yuko Iizuka, Country Manager, Yokogawa România.

Echipa proiectului a fost formată din ingineri software şi hardware din Yokogawa România şi din personal foarte implicat de la ELCEN - C.T.E. Vest. O provocare majoră în implementarea sistemului a fost pandemia COVID-19, când toate lucrările s-au mutat în spaţiul virtual. Au fost luate măsuri speciale de protecţie pentru membrii echipei şi pentru evitarea întreruperilelor în comunicare şi de punere în funcţiune. Echipa s-a bazat pe sprijinul de la distanţă al sucursalelor Yokogawa din Republica Cehă, SUA şi Australia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb