CU PRIVIRE LA GROAPA DE GUNOI DIN SUCEAVA, Corina Creţu solicită ministrului mediului să analizeze dacă proiectul respectă legislaţia

Marius Constantin
Politică / 1 iunie 2015

Comisarul european Corina Creţu solicită ministrului mediului Graţiela Leocadia Gavrilescu să analizeze modul în care proiectul gropii de gunoi ecologice din Suceava, "respectă legislaţia de mediu şi, în special, normele privind protecţia peisajelor", arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

"Aş dori să mă alătur cetăţenilor români şi instituţiilor media, care au atras atenţia cu privire la construirea unui depozit ecologic de deşeuri în judeţul Suceava ca parte integrantă a unui proiect de gestionare a deşeurilor, aprobat de Comisia Europeană în 2011, şi vreau să-mi exprim îngrijorarea cu privire la posibila distrugere a peisajului alpin prin crearea acestui depozit de deşeuri. Peisajul Carpaţilor este una dintre cele mai mari bogăţii ale României şi Europei şi vreau să mă asigur că fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune în pericol această nepreţuită resursă.

Înţeleg că scopul acestui proiect este de a dezvolta un sistem solid de mangement integrat al deşeurilor pentru întregul judeţ, în conformitate cu legislaţia europeană de mediu în vigoare şi cu obiectivele stabilite pentru România în Tratatul de aderare, în sectorul gestionării deşeurilor.

După cum foarte bine ştiţi, toate proiectele trebuie să respecte legislaţia de mediul în ceea ce priveşte evaluarea potenţialelor efecte asupra mediului. Acest lucru înseamnă că toate autorităţile publice şi de mediu, la nivel local şi naţional, trebuie să fie consultate pentru a obţine autorizaţiile şi acordurile necesare, şi că, de asemenea, trebuie organizate consultări publice ale populaţiei în primele faze de dezvoltare a proiectului.

V-aş fi recunoscătoare dacă aţi cere serviciilor dumneavoastră să analizeze modul în care acest proiect respectă legislaţia de mediu şi, în special, normele privind protecţia peisajelor şi dacă mă veţi informa cu privire la rezultatele acestei analize.

În aşteptarea răspunsului d-voastră, daţi-mi voie să vă asigur, doamnă ministru, de întreaga mea consideraţie şi de faptul că puteţi conta, ca întotdeauna, pe cooperarea serviciilor mele şi pe sprijinul meu personal", mai precizează comisarul european Corina Creţu în comunicat transmis redacţiei.

Groapa de gunoi ecologică urmează să fie construită, pe o suprafaţă de 4,4 hectare de teren, în judeţul Suceava, aproape de varful unui pas montan, pasul Mestecăniş, situat la1.086 m.

De asemenea, va fi realizată şi o staţie de tratare a levigatului (produs format prin infiltrarea apei în masa de deşeuri şi prin procesul natural de descompunere a substanţelor organice din deşeuri).

Contractul a fost semnat în ianuarie 2013 cu asocierea dintre firma austriacă Bilfinger Baugesellschaft mbH şi compania românească SC Concret Construct AG SRL, costă peste 27 de milioane de lei fără TVA şi, împreună cu un alt depozit de deşeuri din localitatea suceveană Moara, face parte dintr-un proiect mai mare denumit "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava", proiect finanţat din fonduri Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta-i eterna si fascinanta "frunza romanesca"! Mai adaugam si asocierile cu mafia Napoletana a gunoiului la Marea Neagra, plus alte "gramezi cu lokum" prin tara si iata unde traim, dar de luptat pentru tara luptam pe alte meleaguri, ca-i cool!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb