CU VENITURI NETE DIN DOBÂNZI DE 1.512 MILIOANE LEI Profitul Grupului Banca Transilvania creşte cu 9%, în primul semestru

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 14 august 2019

Profitul Grupului Banca Transilvania creşte cu 9%, în primul semestru

Rezultat net de 848 milioane lei la nivel de bancă, cu 28% peste cel de la finalul primelor şase luni din 2018

Taxa pe activele Băncii Transilvania, aferentă primului semestru din acest an, este de 90,5 milioane de lei

Banca Transilvania (TLV), cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital din indicele MSCI Frontier Markets, a raportat la nivel de grup un profit net de 942,35 milioane de lei, pentru primele şase luni ale anului curent, cu 9% peste cel obţinut la finele lunii iunie 2018, în timp ce la nivel de bancă rezultatul net al instituţiei de credit din Cluj a fost de 847,99 milioane de lei, mai mare cu 28% faţă de cel din primul semestru al anului trecut, se arată în raportul emitentului publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania a declarat: "A fost o perioadă dinamică, cu volume în creştere, ceea ce ne-a permis să obţinem venituri bune în condiţiile unor comisioane reduse. Ritmul creşterii depozitelor, creditelor şi operaţiunilor arată încrederea clienţilor persoane fizice şi IMM în Banca Transilvania. Rezultatele primului semestru pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare".

Veniturile nete din dobânzi la nivel consolidat s-au ridicat, la jumătatea anului curent, la 1.512 milioane de lei, cu 18,5% peste cele de la finalul primului semestru din 2018, în timp ce veniturile operaţionale s-au ridicat la 2.183 milioane de lei, în creştere cu 3,2%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

După primele şase luni ale lui 2019, cheltuielile operaţionale ale grupului s-au ridicat la 1.045 milioane de lei, în creştere cu 4,45% faţă de cele de la jumătatea anului trecut, cea mai mare pondere fiind dată de cheltuielile cu personalul, care au urcat cu 4,45%, până la 522,89 milioane de lei.

Taxa pe activele Băncii Transilvania, aferentă primului semestru din acest an, este de 90,5 milioane de lei, iar banca o va plăti până la data de 25 august, urmând ca, până la data de 25 august 2020 să fie regularizată în funcţie de suma rezultată în urmă calculării taxei la nivelul întregului an.

Potrivit nivelului taxei preliminare pe active, calculată la data de referinţă de 30 iunie 2019 şi luând în considerare un calcul proporţional, dacă BT ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2019, profitul net la această dată ar ajunge la 809,98 milioane lei de la 848,00 milioane lei, menţionează instituţia de credit din Cluj.

În perioada ianuarie - iunie, Banca Transilvania a acordat acordate peste 100.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice, creditele acordate companiilor în intervalul menţionat fiind de peste 4,7 miliarde lei.

La data de 30 iunie 2019, rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA (European Banking Authority), era de 4,65%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA se situa la 96%. În cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 126%.

Solvabilitatea băncii, fără profitul anului 2019 este de 18,63%, iar cu profitul inclus aceasta este de 20,53%.

Activele Grupului BT au ajuns la 81,6 miliarde lei la finalul primului semestru, creditele au crescut până la 39,3 miliarde lei, iar depozitele clienţilor au ajuns la 67,4 miliarde lei, din care 47,2 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 20,2 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

Valoarea de piaţă a grupului financiar din Cluj la Bursa de Valori Bucureşti este de 12,41 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Frumos profit, ce pacat ca mare parte din el ( daca nu cumva cea mai mare ), e generata de Bancpost, ai carei salariati, au disparut, ca prin farmec, santajati sa plece.

    Felicitari!! 

    1. La preluarea bancpost cota de piață a bt era de aproape 6 ori mai mare. Din toată "placinta" sistemului bancar bancpost (aia superperformanta cum zici tu avea 2, 6% și abia intra în top 10 banci). Deci îți dai seama ce megaprofit s-a făcut de pe urma voastră.... Salariații performanți au rămas, crede-mă.

      Evident, au aramas cei mai buni, asta e in afara oricarei discutii. Probabil, cei ramasi, sunt mult sub calitatea vechilor salariati BT, dupa cum sugerati cu finetze demna.

      In ceea ce priveste cifrele, cei 2,6% ---------- pai BT a terminat anul 2018, pe primul loc, dupa ce a cumparat BP, cu aprox 16,5%, parca nu prea iese socoteala, dar in sfarsit, o voi relua, fiindca eroarea nu poate proveni decat de la mine. 

      Si totusi, oricat ma concentrez, nu ies cifrele pe care le propuneti, in sfarsit, parca imi amintesc de o perioada straveche, a BT, 2007-2009, cand gurile rele spun ca fara interventia masiva a BNR, fara intrarile anterioare in actionariat ale ale IFC si EBRD, chiar BanK of Cyprus, dar nu numai ............. erati .......... dar lasa, nu spun cuvantul cela, ca-i rusinos.

      Felicitari inca o data pentru profit, dar si pentru luarea de pozitie, demna, inteligenta, riguroasa! Brava! 

      De ce se gasesc unii sa pape ..cu apa rece turcesc, si in 2007 trebuia sa intre la puscarie 3,4 directori de zvonuri din concurenti ,trebuia sa i fi dat în judecata si sa vezi apoi ce profit avea transilvania......în alta parte nu scapau doar suspendati ca la noi....

      Aceeasi forta de opinie, amenintatoare, seamana pana la identitate, cu vizitele conducatorilor locali ai BT, care treceau pe la cei care indraznisera sa nu plece de la BP si carora li se spunea, uneori urland, ca nu e loc pt ei.

      Asa ca trebuie sa adaug felicitarilor anterioare pe cele pentru forzza si sa insist pe rigoare, imi e clar acum, ca zvonurile potrivit carora BNR ar fi sustinut masiv BT, sunt departe de adevar. 

      Apropos, a existat in istoria BT un presedinte numit POP? 

      Mda, zvonuri.

      Foarte mare in comparatie cu brd

    Aici este opinia cititorului sau a fostului angajat BP?

    1. 3 Daca titlul despre Banca Transilvania de azi era > Profit 28 la suta crestere pretul actiunilor nu era 2.33.

      brd p/e 6, tlv p/e 10, brd P/BV 1,26, tlv P/BV 1,64. divy brd 12,33, divy tlv 6,7

      tlv ar avea indicatorii brd la 1,75 lei 

      hai cu branza (telemeaua tlv) sub 1,8

      Doar ca BRD are un profit in scadere si al TLv-ului e in crestere cu 28%. Anul trecut BRD-ul a avut un an bun, a dat tot profitul investitorilor, actiunile au crescut. Vom vedea ce va fi anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3244
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9713
Gram de aur (XAU)Gram de aur397.9899

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb