Cum ne protejăm economiile înr-o perioadă de instabilitate financiară?

E.O.
Piaţa de Capital / 17 martie 2023

Eduard Uzunov, preşedintele Regatta

Eduard Uzunov, preşedintele Regatta

În contextul unei volatilităţi ridicate pe pieţele financiare internaţionale, Eduard Uzunov, preşedintele Regatta, subliniază că o alternativă de investiţii este piaţa imobiliară. Specialistul susţine că printre cele mai sigure bunuri în care putem investi se numără proprietăţile exclusiviste, care nu se devalorizează.

Piaţa imobiliară pare să fie soluţia şi pentru inflaţia crescută, după cum afirma, încă de acum un an, Eduard Uzuov, în cadrul unei conferinţe organizate de ziarul BURSA: "Ne aflăm într-o perioadă în care există o lipsă de predictibilitate generată de legislaţia instabilă şi de ultimele două evenimente fără precedent din ultimii doi ani - pandemia şi războiul de la graniţă -, iar noi trebuie să ne adaptăm de fiecare dată când trecem prin astfel de situaţii. Acum avem o inflaţie galopantă, fără precedent în istoria antreprenoriatului. Preţurile au crescut foarte mult, ca urmare a creşterii coşului zilnic, a majorării preţurilor materialelor de construcţii, care continuă să crească. Această inflaţie îi determină pe foarte mulţi oameni să-şi plaseze economiile. Singura modalitate de a scăpa de inflaţie este să investim banii în piaţa imobiliară sau în aur. O variantă este şi arta, dar aceasta nu este pentru oricine. Cei care au economii trebuie să fie foatrte atenţi în ce investesc. Eu functionez pe o piaţă ce are un nivel foarte sus, în care cei care au 10-15 milioane de euro - persoane juridice sau fonduri de investiţii - se uită să investească. Banii păstraţi în bancă crează dureri de cap, cu monezile virtuale care ar urma să apară nu se ştie ce va fi, astfel încât cel mai indicat este să investim în imobiliare, pentru că pe această piaţă există o siguranţă a investiţiei. Dacă respectivul imobil şi produce un randament mai mare decât ce oferă banca, atunci suntem cu atât mai câştigaţi".

Regatta împlineşte în acest an 30 de ani de activitate pe piaţa imobiliară, fiind una dintre cele mai longevive companii cu capital integral românesc din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. da da, clar, ca rachetele evita clar proprietatile exclusiviste ha ha ha ha

    Ar fi interesant sa dea Uzunov un interviu asemanator, public pe Youtube, in direct, dupa o injectie cu serul adevarului. Sau....?

    fiecare vanzator isi lauda marfa !

    Luati banii si plecati in America de sud…

    Da, în SUA în unele localități deja s-au ieftinit imobiliarele cu 10-20% și stocurile s-au mărit de 3-4 ori și nici așa nu se cumpără. Coșul zilnic s-a scumpit, salariile au crescut sub nivelul inflației, rezervele populației au fost înghițite de inflație, dobânzile tot cresc, deci probabil că urmează o corecție mai mica sau mai mare sau cel puțin o stagnare și la noi.

    1. Si totusi peste 10 ani vor fi mult mai scumpe.

      Dar poti sa mai astepti ca s-ar putea sa mai scada. 

    sa fac in urma acestui articol, voi ce ziceti, sa cumpar norofert?

    1. Mai bine cumperi bnet, Code si CHRD - :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb