CURS DE 1,235 DOLARI: Euro - la cel mai redus nivel de după colapsul "Lehman"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 mai 2010

Moneda unică europeană a scăzut, vineri, până la cel mai redus curs de după prăbuşirea băncii americane "Lehman Brothers Holdings" Inc. Scăderea (în raport cu dolarul) a fost cauzată de temerile privind posibila dezintegrare a zonei euro.

Euro a scăzut cu 3,1% în perioada 10-14 mai, ajungând la 1,2358 dolari, de la 1,2755 dolari în data de 7 mai. Vineri, moneda europeană a coborât până la 1,2354 dolari - cel mai redus nivel de după octombrie 2008, adică o lună mai târziu de la anunţul falimentului "Lehman".

Euro a scăzut pentru a patra săptămână consecutivă faţă de dolar, în condiţiile în care cancelarul german Angela Merkel a declarat că Europa se află "într-o situaţie foarte, foarte serioasă, în pofida pachetului de salvare pregătit pentru statele cu cele mai mari datorii din regiune".

Merkel a afirmat, vineri, că succesul acestui pachet nu este, încă, garantat. Domnia sa a menţionat că există unele neînţelegeri între partenerii din Uniunea Europeană, însă nu a oferit detalii.

Declaraţiile cancelarului german au fost făcute după ce cotidianul spaniol El Pais anunţa că preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a ameninţat că ţara sa iese din zona euro dacă Merkel nu va susţine planul de salvare propus de UE. Apropiaţii lui Sarkozy şi Merkel au negat, însă, aceste informaţii.

Luna aceasta, liderii europeni au dezvăluit un pachet de împrumut de aproape 1.000 de miliarde de dolari şi un program de achiziţii de obligaţiuni, ca parte a eforturilor de rezolvare a crizei datoriilor care ameninţă încrederea în euro. Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a anunţat că această măsură nu a fost sprijinită de toţi membrii consiliului guvernator al instituţiei.

Preţul aurului cu livrare imediată a atins vineri, la New York, nivelul maxim al tuturor timpurilor: 1.249,40 dolari uncia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb