DAN BULUCEA, DIRECTORUL GOOGLE ROMÂNIA: Serviciul "Google Street View" nu va concura agenţiile de publicitate

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 decembrie 2010

Dan Bulucea, directorul "Google România"

Dan Bulucea, directorul "Google România"

 Oraşele româneşti au fost incluse pe "Google Street View"

Compania "Google" a lansat, ieri, serviciul "Street View" pe "Google Maps", pentru opt oraşe din ţara noas-tră, principalele staţiuni de schi de pe Valea Prahovei şi litoralul Mării Negre. Localităţile disponibile, în acest moment, pe "Google Street View", sunt Bucureşti, Arad, Constanţa, Sibiu, Cluj, Oradea, Timişoara şi Braşov. "Street View" este primul produs localizat lansat de la deschiderea biroului "Google" în România, la începutul lunii noiembrie, acest an. Acoperind pes-te 6.000 de km din teritoriul ţării, noul serviciu oferă posibilitatea vizualizării şi navigării prin imagini panoramice de 360 de grade, care prezintă străzile şi locaţiile din zonele amintite.

Potrivit lui Dan Bulucea, directorul "Google România", pe lângă consumatorii obişnuiţi, şi companiile autohtone pot beneficia de tehnologia "Street View", prin integrarea gratuită a "Google Maps" pe pagina proprie, putând să-şi promoveze produsele sau serviciile. Legat de acest lucru, reprezentantul pe România al companiei a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă, că "Google" este dispus să colaboreze cu toate agenţiile de publicitate şi că nu intenţionează să intre în competiţie cu acestea. "Primele trei obiective pentru anul care urmează vizează o prezenţă cât mai mare a companiilor autohtone pe internet, care să utilizeze uneltele < Google >, o vizibilitate cât mai accentuată a ţării noastre în produsele lansate de < Google > şi un număr tot mai extins al produselor localizate şi lansate în Româ-nia", a mai precizat Dan Bulucea.

Domnia sa estimează că un număr foarte mare de persoane - câteva milioane - vor utiliza acest serviciu: "După lansarea < Google Maps >, numărul utilizatorilor a crescut cu aproximativ 20%". Dintre aparatele mobile, telefoanele cu android şi Iphone-urile sunt compatibile pentru utilizarea noului serviciu "Google".

România este a 27-a ţară în care este disponibil "Street View", lansat pentru prima oară în 2007, în SUA. Maşinile "Street View" sunt prevăzute cu aparate foto speciale care fac fotografii din mers, în timp ce se deplasează pe drumurile publice. După realizarea fotografiilor, acestea sunt prelucrate pe calculator şi pregătite pentru utilizarea pe "Google Maps", procesul de prelucrare însemnând, printre altele, estomparea feţelor şi a plăcuţelor de înmatriculare vizibile. De asemenea, utilizatorii pot solicita retragerea unor imagini care apar pe "Google Street Viewg". Imaginile din ţara noastră au fost culese pe parcursul anilor 2008-2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb