Dan Paul şi Lucică Vizitiu au fost cooptaţi în board-ul SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 12 iunie 2020

Dan Paul şi Lucică Vizitiu au fost cooptaţi în board-ul SIF Oltenia

Actualizare - SIF1 şi SIF4 cer revocarea lui Ciurezu şi a altor trei administratori din conducerea SIF5

SIF Banat-Crişana (SIF1) împreună cu SIF Muntenia (SIF4), ce deţin împreună 5% din capitalul social al SIF Oltenia (SIF5), au cerut convocarea acţionarilor SIF-ului din Craiova pentru aprobarea revocării administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor acestora, se arată într-un raport al SIF5 publicat, astăzi, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

De asemenea, se cere constatarea încetării, la data aprobării, a mandatului de director general al societăţii, deţinut de Tudor Ciurezu.

Totodată, s-a solicitat alegerea a şase administratori pentru un mandat în Consiliul SIF-ului cu o durată egală de la alegerea acestora şi până la 21 aprilie 2021, precum şi aprobarea remuneraţiei fixe lunare a celor aleşi la 10.000 lei net.

"Solicităm explicit ca, în convocatorul adunării generale care va fi publicat, să fie introduse precizările prevăzute de reglementările în vigoare referitoare la ţinerea adunării generale a acţionarilor şi la drepturile acţionarilor, inclusiv dreptul acţionarilor de a propune candidaţi pentru funcţia de administrator SIF Oltenia, precum şi informaţiile necesare pentru exercitarea tuturor drepturilor acestora", se arată în raportul SIF-ului.

De asemenea, SIF1 şi SIF4 cer ca toate deciziile şi măsurile pentru organizarea şi ţinerea adunării generale, inclusiv măsurile organizatorice, să fie luate cu respectarea strictă a prevederilor legale, sub sancţiunea de daune-interese în sarcina persoanelor vinovate de încălcarea drepturilor acţionarilor şi de obstrucţionarea voinţei sociale.

Cererea de convocare a acţionarilor va fi supusă spre analiză şi decizie Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale, se arată în raportul SIF5.

---

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a aprobat, în şedinţa de astăzi, cooptarea lui Dan Paul (preşedinte al Asociaţiei Brokerilor) şi a lui Lucică Vizitiu (vicepreşedinte al Patronatului Detectivilor Particulari din România), în board-ul societăţii, în calitate de administratori provizorii, se arată într-un raport al SIF-ului din Craiova remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Cei doi administratori provizorii cooptaţi îşi vor exercita atribuţiile corespunzătoare funcţiei de administrator după emiterea Avizelor de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi înregistrarea acestora la Oficiului Registrului Comerţului, cu un mandat până la proxima AGOA a SIF Oltenia, dar nu mai târziu de sfârşitul mandatului celorlalţi administratori aflaţi în funcţie", se arată în comunicatul SIF5.

Dan Paul (care este şi vicepreşedinte al BVB) şi Lucică Vizitiu îi înlocuiesc pe Radu Hanga şi Ana-Barbara Bobircă, care şi-au dat demisia din Consiliul SIF Oltenia, după evenimentele de la Craiova, din data de 28 aprilie.

Atunci, au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF-ului, în condiţiile în care o serie de investitori ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

În aceste condiţii, la acea dată au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

La cea prezidată de Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,09%, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, puncte ce însă au fost respinse de adunarea condusă de Buşu, ce a avut un cvorum de 30,54%.

În plus, la adunarea prezidată de vicepreşedintele SIF5, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii, de 0,336 milioane de lei. De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost respinsă.

În aceste condiţii, ASF a suspendat de la tranzacţionare acţiunile SIF5 începând din 29 aprilie, pentru ca în 11 mai supraveghetorul pieţei să ridice măsura, având în vedere o serie de elemente între care faptul că acţionarii au fost informaţi cu privire la ambele hotărâri ale adunărilor generale, ce au fost publicate pe site-ul BVB, sau că instanţele de judecată au competenţă exclusivă în ceea ce priveşte stabilirea legalităţii hotărârilor AGA.

Alte elemente ce au stat la baza deciziei ASF ţin de faptul că părţile implicate s-au adresat instanţelor de judecată competente şi au solicitat suspendarea/anularea hotărârilor în cauză.

Înaintea adunării acţionarilor SIF Oltenia de la finele lunii aprilie, Tudor Ciurezu a acuzat, din nou, că în realitate grupul format din SIF1 şi SIF4 controlează cu mult peste pragul legal de 5% din capitalul societăţii din Craiova, respectiv circa 31,5% din drepturile de vot ale SIF-ului (incluzând şi o serie de fonduri de investiţii).

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dan Paul îl va mânca pe ciurezel cu fulgi cu tot.

    1. Cred ca nu îl prind 2 luni In CA pe Dan Paul . Iar Vizitiu e ceva cu detectivi particulari? :))) Ciurezule te așteaptă Fercală la puscarie

      Eterna rezerva, Dan Paul, e pregătit sa servească ... ciocoii... a.k.a. fercalezi și ciurezi

      Vizitiu este cel care l-a pozat pe Ciurezu cu Calițoiu la Marriott pe banii sif 5. Doar e detectiv particular ????????

      Dan Paul trebuia da stea in banca lui. Hanga Președinte la BVB, iar Dan Paul vine la SIF, știind ce a fost acolo! Jenant!

      Nu l a pozat Vizitiu in niciun caz!!!! A fost un material comandat , aranjat .... si cum cei de la publicatia respectiva nu sunt 100%discreti se cam știe cine a facut aranjamentul, a furnizat informații, inclusiv textul pt articol( jurnalistii de acolo nu au exercitiu , pregatire sa poată sa abordeze probleme de piata de capital) . De altfel e simplu pentru oricine sa își imagineze pe cine ar fi avantajat apariția unui astfel de articol și prin cine s ar fi putut face “ aranjamentul”!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb