DAN VÎLCEANU: ''Ne interesează consolidarea fiscal-bugetară şi creşterea economică continuă şi consolidată''

G.U.
Macroeconomie / 19 august 2021

''Ne interesează consolidarea fiscal-bugetară şi creşterea economică continuă şi consolidată''

Consolidarea fiscal-bugetară şi creşterea economică continuă şi consolidată se află printre obiectivele principale ale actualului ministrul al Finanţelor, Dan Vîlceanu, conform declaraţiilor pe care le-a făcut, astăzi, la ministerul de resort, transmite Agerpres.

"În primul rând, ştiţi că e un proiect pentru e-facturare în Minister şi încă nu a ieşit. Sunt alte proiecte importante. Ministerul de Finanţe este singurul minister aducător de venituri din Guvernul României şi asta cred că este prioritatea principală. Ne interesează, aşa cum ştiţi, să consolidăm bugetul României, ne interesează consolidarea fiscal - bugetară şi creşterea economică continuă şi consolidată", a răspuns Vîlceanu, întrebat de către jurnalişti despre obiectivele în fruntea ministerului.

Acesta a precizat, astăzi, că se urmăreşte o consolidare fiscal-bugetară atât pe partea de venituri, cât şi pe zona de cheltuieli.

"Adică pe de o parte să avem mai multe venituri, să avem venituri tot mai mari la bugetul de stat şi asta nu o poţi face decât prin digitalizare şi prin o mai bună colectare, evident şi, de asemenea, pe partea de cheltuieli, să eficientizăm cheltuielile, astfel încât cheltuielile la bugetul statului să meargă, cu precădere, către cheltuieli care sunt aducătoare de venituri ulterior. Şi aici mă refer la investiţii, evident, şi mai puţin către cheltuieli neeficiente", a spus Dan Vîlceanu.

De asemenea, ministrul de resort a fost întrebat dacă am putea avea o nouă taxă pentru maşinile mai vechi de 15 ani începând de anul viitor, notează sursa citată.

"După toată epopeea taxei auto din România şi toate problemele pe care le-am avut, inclusiv la nivel european cu această taxă, cred că o taxă sau modul în care vom putea rezolva această problemă este numai după ce vom avea o discuţie cumpănită bine, astfel încât să nu ne mai trezim că trebuie să dăm banii înapoi la oameni după ce i-am încasat", a afirmat Dan Vîlceanu.

Totodată, în legătură cu Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, oficialul a subliniat faptul că această iniţiativă "nu este PNDL".

"În primul vreau să vă spun că acest Program de Investiţii Anghel Saligny nu este PNDL. Este cu totul şi cu totul altceva. În acest program nu avem becuri, nu avem şcoli, nu avem tot felul de investiţii care erau în trecut în PNDL-uri. În al doilea rând, în acest program este o parte a unui model investiţional pe care îl aplicăm în această guvernare. Adică facem reforme din PNRR. Noi finanţăm reformele din PNRR. Apoi, din fonduri europene toate celelalte proiecte mari care pot fi finanţate din fonduri europene, dar vreau să vă spun că niciodată nu poţi finanţa din fonduri europene un drum comunal şi eu nu cred că oamenii trebuie să stea în noroi, doar pentru că nu putem finanţa din fonduri europene", a explicat demnitarul.

În acest context, Vîlceanu a menţionat că, din fonduri europene, nu pot fi finanţate proiecte legate de gaze naturale.

"De altfel, eu cred că, în momentul în care va începe acest program, vor fi anumite standarde de cost care vor fi împlementate, astfel încât să nu plătim un drum într-un loc cu un milion de euro şi în alt loc cu 7 milioane de euro. Deci, din punctul acesta de vedere, cred că este un program absolut necesar şi face parte dintr-un plan investiţional, dintr-o logică investiţională pe care o avem la nivelul guvernării", a apreciat ministrul Finanţelor.

Dan Vîlceanu a participat, joi dimineaţă, la ceremonia de predare-primire a funcţiei de ministru al Finanţelor şi de preluare a mandatului de la premierul Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "Ne interesează consolidarea fiscal-bugetară şi creşterea economică continuă şi consolidată".......mama, cum suna formularea din gura acestui ipochimen!...se cunoaste ca a fost economist la firma mamicii!

    1. ... suna a grecia!!! ... si cu retragerearetragere a lui biden din afganistan, chinezii stau pregatiti ... jim rickards spune ca lichidarea obligatiunilor in dolari se traduce in sete de dolari ... chinezii, daca nu ma insel, au cele mai mari "rezerve" in dolari (in afara de tiparnita fed - care scapa inflatia de sub control) ... iar rusia a transferat dolarii (obligatiuni) in banca nationala ... intre timp eu e pe dobanda negativa ... iar sua plateste oamenii sa stea acasa pentru ca billy tre sa-si vanda vaccinurile ...

      ... succesul taliban s-a datorat faptului ca s-a inchis robinetul la dolari ... nu cadeti in aceiasi capcana ... romania o sa pice peste noapte daca, continuati cu politicile astea ... sentimentul antipandemic, anti eucomisariat, antiamerican este mai larg raspandit decat estimeaza (cenzureaza) tweeter, facebook si google ... ong-rile functioneaza pe dolari si au oameni de paie!!! ...

    Orice nouă taxă auto nu poate fi de ar abuzivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb