Dan Voiculescu, urmărit penal pentru şantaj

Anticorupţie / 3 iulie 2014

Dan Voiculescu, urmărit penal pentru şantaj

Actualizare 20:00 Voiculescu este acuzat de şantaj

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de omul de afaceri Dan Voiculescu, acuzat de şantaj, transmite Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit procurorilor, Dan Voiculescu a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare.

Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.

Un al doilea om de afaceri, denunţător la rândul său, deşi s-a simţit direct şi puternic ameninţat, a refuzat categoric să cedeze şantajului, ameninţării şi constrângerii, aşa încât, trustul controlat de inculpat a declanşat un atac mediatic susţinut la adresa firmei acestui om de afaceri.

Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, Dan Voiculescu, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării.

Ca modalitate de abordare folosită de către Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin lui Dan Voiculescu, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, a precizat DNA.

----

Actualizare 18:20 Voiculescu, pus sub acuzare într-un nou dosar

Dan Voiculescu a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar, pentru fapte de corupţie, după ce a fost chemat pentru audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit surselor din DNA.

Audierile continuă. Vom reveni cu amănunte.

---

Actualizare 16:30 Dan Voiculescu a fost chemat la DNA

Dan Voiculescu a fost chemat astăzi la DNA şi este însoţit de avocatul său, însă motivele pentru care a fost citat nu sunt cunoscute încă.

La ora 19.00, avocatul Gheorghiţă Mateiuţ va susţine o conferinţă de presă.

Vom reveni cu amănunte.

---

Actualizare 14:44 Intact: "Sechestrul asigurător nu are legătură cu trustul sau cu operaţiunile lui"

Intact Media Group a anunţat, în urmă cu puţin timp, într-un comunicat publicat pe site-ul Antenei 3, că sechestrul asigurător instituit marţi de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare nu are vreo legătură cu trustul sau cu operaţiunile derulate de acesta.

"Intact Media Group doreşte să precizeze, pentru o corectă informare în cazul evenimentelor de dată recentă, că sechestrul asigurator instituit marţi de judecătorii din procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare NU are nicio legătură cu trustul şi nici cu operaţiunile derulate de acesta. Intact Media Group îşi desfăşoară activitatea în cele mai bune condiţii, consolidându-şi poziţia de lider pe piaţă media din România, conform cifrelor de audienţa şi a recentelor achiziţii de top", se arată în documentul citat.

---

Avocaţii lui Dan Voiculescu şi ai celorlalţi inculpaţi din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) cer Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) la o altă instanţă, a declarat, pentru ziarul BURSA, Daniel Grădinaru, purtătorul de cuvânt al CAB.

Reprezentantul CAB a precizat că ICCJ va pronunţa o decizie în acest caz. Dacă răspunsul va fi afirmativ, Curtea Supremă va hotărî la ce instant va fi strămutat dosarul.

Pe de altă parte, reprezentanţii ICCJ ne-au precizat că, până în acest moment, nu a fost primită nicio cerere în acest sens.

La ultimul termen din 1 iulie, avocaţii au reclamat atitudinea preşedintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare. Pe 1 iulie, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu.

Următorul termen în dosarul privatizării ICA a fost stabilit de Curtea de Apel Bucureşti pentru data de 7 iulie, când ar urma să fie audiaţi inculpaţii, iar apărătorii acestora ar trebui să exprime concluzii în acest proces.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb