Dăncilă şi emirul Qatarului, discuţii despre cooperarea economică

T.T.
Politică / 6 noiembrie 2018

Viorica Dăncilă (sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (sursa foto: Twitter)

Cooperarea bilaterală în plan economic şi sectorial, dar şi securitatea la nivel regional şi internaţional au constituit, astăzi, temele abordate în întrevederea dintre premierul Viorica Dăncilă, aflată în vizită oficială la Doha, şi emirul Statului Qatar, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani.

"Înalţii oficiali au urmărit să identifice modalităţile optime de aprofundare a cooperării bilaterale în plan economic şi sectorial şi să realizeze un schimb de opinii asupra evoluţiilor de securitate la nivel regional şi internaţional. Emirul Al Thani a evidenţiat deschiderea pe care statul Qatar o manifestă faţă de intensificarea cooperării bilaterale cu România, inclusiv prin creşterea nivelului schimburilor economice şi comerciale. A invitat partea română să propună domenii concrete de interacţiune, care să fie discutate în cadrul întrevederilor ce se vor desfăşura la Doha atât în cadru guvernamental, cât şi în dialogul business-to-business", se arată într-un comunicat Guvernului publicat pe site-ul instituţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul său şi al Executivului de la Bucureşti pentru consolidarea relaţiilor României cu lumea arabă în ansamblu, obiectiv evidenţiat în programul de guvernare 2017-2020, care prevede intensificarea eforturilor politico-diplomatice în această direcţie, potrivit sursei citate.

Dăncilă a apreciat că relaţia bilaterală cu Qatar se află într-o etapă importantă a evoluţiei sale, pe care Guvernul român intenţionează să o fructifice spre beneficiul reciproc. Înaltul demnitar a arătat că România are o situaţie economică stabilă şi predictibilă, exprimând interesul de a coopera cu partea qatareză în domenii prioritare precum infrastructura, sănătatea, agricultura şi turismul.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii asupra temelor de interes comun din sfera internaţională şi din cea regională. În context, prim-ministrul Dăncilă a reiterat susţinerea României pentru reluarea dialogului dintre statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului, organizaţie deosebit de importantă pentru arhitectura regională de securitate.

Totodată, ea a arătat că statul român, care va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, va continua să acorde o importanţă specială dezvoltării relaţiilor cu această regiune, concomitent cu promovarea soluţionării pe cale politică a diferendelor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb