DANIEL SUCIU: "Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să-şi dea demisia"

C.B.
Politică / 30 ianuarie 2020

Daniel Suciu (Sursă foto: Twitter)

Daniel Suciu (Sursă foto: Twitter)

Actualizare - Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, răspunde acuzaţiilor.

Actualizare - Victor Costache: "Ca ministru am făcut toate demersurile legale pentru a mă convinge că în timpul meu liber pot profesa."

Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu a scris joi, pe facebook: " Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să-şi dea demisia! Nu se poate ca, la 3 zile după ce a fost numit ministru, acest domn, profesionist poate, să semneze un contract de muncă cu o clinică privată, iar la 11 zile să introducă această clinică privată în programele de sănătate."

Întrebat, joi, într- conferinţă de presă dacă ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, date fiind suspiciunile de conflict de interese care planează asupra acestuia, Orban a răspuns: "Nu. Atâta timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie, atâta timp cât nu există motive cum să iau în calcul aşa ceva".

La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan, afirmă că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spart monopolul statului asupra serviciilor de sănătate şi de aceea i-a deranjat grupul care " ţine în frâu tot ce mişcă în Sănătate".

Libertatea.ro a relatat, joi, că ministrul Sănătăţii are un contract de muncă cu Spitalul Polisano din Sibiu şi a publicat un ordin de ministru care reduce dotările necesare pentru accederea în programul "Acţiunile Prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut", care ar putea favoriza spitalul la care lucrează.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, afirmă, joi, pe facebook: " Referitor la informaţiile prezentate de jurnaliştii de la Libertatea, prin care sunt acuzat că deşi am jurat credinţă poporului român, am semnat un angajament de fidelitate faţă de un angajator privat, reamintesc că am depus şi jurământul lui Hipocrat faţă de pacienţii români. Ca ministru am făcut toate demersurile legale pentru a mă convinge că în timpul meu liber pot profesa. Nu e un moft, ci o necesitate. Pot salva vieţi, când nu sunt la minister. Fac acest lucru din pasiune, rupând din timpul alocat familiei mele. Şi credeţi-mă, e greu să aleg: să merg în sala de operaţii sau să stau alături de copiii mei. La Spitalul Polisano, aşa cum am spus aseară la B1 TV, operaţiile sunt pro bono, dar legea m-a obligat să semnez un contract de muncă. Jurnaliştii l-au prezentat, dar precizez că aveam nevoie de acest contract ca să profesez LEGAL în weekend, ca medic primar. Altfel, ar fi însemnat să fac operaţii în afara Legii."

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Medicina daca nu se practica se uita

    Cred ca pierde f multi bani ca lucreaza la ms

    Trebuie sa i multu.im ca a acceptat postul 

    1. A naibii de practica, si mai ales uita repeta cind fac greseli si nu raspund pentru ologirea oamenilor ! Si pe deasupra mai vor si pensii nesimtite si spitale cu aparatiura moderna samd.

      Chiar ca medicii au pensii nesimtite , cam cu 600 % mai mici ca magistratii....

      Si nu au medicamente gratuite 

      Si nu le sunt decontate chiriile 

      Si chiar , medicii daca gresesc , pot pierde dreptul de practica , pot fi actionati in justitie pe linie civila sau penala

      Si dau la examene si concursuri pana la pensie 

      Cred că toți membrii guvernului ar trebui să lucreze în timpul liber inclusiv ministrul apărării care ar putea să facă de exemplu câte un exercițiu militar în Afganistan pentru a nu-și pierde drepinderile. Eventual să lucreze în timpul liber la o firma privata pentru a nu primi două retribuții de la stat.

      Corect; ajungi pe mana medicului care te poate salva (sau ascunde la 2 m sub) si pe mana judecătorului care, pentru un salariu de câteva ori mai mare ca al doctorului, se vinde si " te vinde " infractorului/agresorului.

      De ce? pentru ca poate!. Stiti a cui este sloganul, nu? 

      Multi da prosti , prosti da multi..

      Ce ne facem ? Eu zic sa l dea afara pe ministrul sanatatii si sa aduca in loc un bou 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb