DE ASTĂZI Patru noi emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, în cadrul Programului Tezaur

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 martie 2019

Patru noi emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, în cadrul Programului Tezaur

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) continuă programul emisiunilor titlurilor de stat pentru populaţie, a anunţat, vineri, instituţia. Aceasta subliniază că, începând de astăzi, cei interesaţi pot subscrie pentru patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei, din cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate atât în perioada 4-22 martie, de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, cât şi între 4 şi 21 martie, prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul urban, iar în perioada 4-20 martie 2019, din mediul rural.

Conform sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. MFP anunţă că a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi pot fi răscumpărate în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Statul nu mai este creditat ca înainte de tâmpenia numită 114/2018 de către bănci și în disperare vrea banii de la orășeni și de la țărani.N-ar face mai bine să taie pensiile speciale și ajutoarele sociale ale puturoșilor ?

    1. Pe de alta parte statul le da o lovitura bancilor care dau o dobanda de 1-2 % la depozite,bagi bani la banca si pierzi dupa 1 an,ce sa mai vorbim de inflatie..

      Si dobanzile platite de stat pentru titlurile de tezaur, oare cine le va plati ???. tot poporul.Da intr-adevar statul da o lovitura bancilor, dar si poporului, deficitul tot noi il platim.

      Daca statul se imprumuta de la banci e mai bine? Acolo dobanda e si mai mare..Faza cu poporul e cam depasita,iti convine sau nu? Daca nu vrei sa creditezi statul,adica poporul,atunci ajuta bancile straine,vezi ce diferenta este intre dobanzile la depozite si cele la credite..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb