DE LA 1 IANUARIE, 13 unităţi de procesare a laptelui au fost închise de ANSVSA

F.A.
Companii #Agro-alimentar / 8 ianuarie 2014

Un număr de 13 unităţi de procesare a laptelui au fost închise de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) de la 1 ianuarie, din cauza nerespectării condiţiilor de procesare a laptelui, anunţă un comunicat publicat pe site-ul Agenţiei.

De la începutul anului, ANSVSA a verificat 64 de astfel de unităţi, restul de 51 funcţionând în parametri normali.

În prezent, în ţara noastră există 168 de unităţi de procesare a laptelui autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare.

În situaţia în care se va depista lapte neconform, unităţile au posibilitatea să proceseze laptele neconform în brânzeturi cu perioadă de maturare de cel puţin 60 zile, în conformitate cu legislaţia europeană.

În acest sens, ANSVSA a elaborat un Proiect de ordin care stabileşte condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în care poate fi efectuată procesarea laptelui neconform cu criteriile de calitate privind numărul de germeni şi de celule somatice în brânzeturi cu perioadă de maturare de cel puţin 60 zile.

Producătorii care deţin exploataţii mici (gospodării ale populaţiei), sau ferme de vaci producătoare de lapte, pot livra laptele crud către centrele de colectare lapte sau direct către unităţile de procesare lapte. De asemenea, pot comercializa laptele crud direct către consumatorul final, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

Laptele crud destinat vânzărilor directe trebuie să respecte criteriile de calitate cu privire la numărul total de germeni (maximum 100.000 per mililitru) şi de celule somatice (400.000 per mililitru) prevăzute de legislaţie. Laptele crud destinat vânzării directe către consumatorul final, sau prelucrării în brânzeturi trebuie să provină numai de la animale sănătoase, care nu suferă de boli ce pot fi transmise la om prin intermediul laptelui. Producătorii care vând lapte crud direct către consumatorul final în pieţe trebuie să deţină fişe de sănătate, care să ateste starea de sănătate a animalelor de la care a fost obţinut laptele, completate de către medicii veterinari din localităţile de origine şi un buletin de analiză care să ateste conformitatea produsului, cu cerinţele legislaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb