Dell a devenit primul producator de statii de lucru de generatie viitoare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 noiembrie 2007

Prin lansarea celor doua produse, Dell devine, de asemenea, primul producator care livreaza sisteme echipate cu noile procesoare Quad-Core si Dual-Core Intel® Xeon seria 5400 si 5200 bazate pe noul proces de productie Intel® de 45 nanometri.

"Utilizatorii de statii de lucru din zona EMEA se bazeaza pe aplicatii specializate si solicita maximum de performanta de la sistemele pe care le detin," a declarat Eric Greffier, Director of Client Solutions, Dell EMEA. "Sistemele sunt echipate cu cele mai rapide procesoare Intel, placi video high-end OpenGL si dispun de capabilitati avansate de scalabilitate si memorie. De fapt, noi suntem unicul furnizor important de sisteme care ofera configuratii cu front-side bus de 1600MHz, capabile sa atinga performante maxime."

Dell simplifica implementarea si dezvoltarea statiilor de lucru prin configurarea si garantarea functionarii platformelor acestora cu produsele a peste 25 de dezvoltatori independenti de software, cu suport pentru 60 de aplicatii si servicii. Aceasta compatibilitate extinsa ofera utilizatorilor profesionisti garantia faptului ca statiile de lucru Dell pot a rula cele mai performante aplicatii software din domenii precum inginerie, creare de continut digital, stiinta, finante si dezvoltare de software.

Principalele caracteristici

Design dual-socket cu suport pentru doua procesoare Intel Xeon de ultima generatie. Dell ofera cele mai rapide procesoare Intel® Xeon disponibile - pâna la 3.2GHz si 3.4GHz pe procesoarele quad-core, respectiv dual-core. Procesoarele cu nucleuri multiple sporesc semnificativ performanta aplicatiilor în mediile multi-thread si multi-tasking.

Doua sloturi PCI Express Gen2 x16, oferind lungime de banda dubla fata de maximum oferit de PCI Express x16. Aceste performante permit utilizatorilor sa integreze doua placi video Open GL de înalta performanta si sa conecteze la sistem pâna la patru monitoare plate Dell UltraSharp de 30 inci, la rezolutie maxima.

Modelele Del Precision T5400/7400 dispun de un front-side bus dual independent - de pâna la 1333MHz pentru sistemul T5400 si de pâna la 1600MHz pentru T7400 - oferind transfer rapid de date între procesoare, memorie si chipset sporind astfel performanta aplicatiilor care solicita intensiv memoria si lungimea de banda a sistemului.

Optiuni multiple pentru memorie si stocare. Ambele modele dispun de o arhitectura de module de memorie (DIMM) cu buffering integral cu front side bus de pâna la 800MHz pentru sistemul T7400, care ofera suport, de asemenea, pentru pâna la 128GB memorie de sistem pentru utilizatorii care lucreaza cu volume foarte mari de date.

Modelele au fost concepute astfel încât sa respecte sau sa depaseasca standardele de protectie a mediului recunoscute la nivel mondial prin intermediul standardul Energy Star 4.0 dezvoltat de Agentia pentru Protectia Mediului. Ambele modele dispun de surse de alimentare cu pâna la 80% mai eficiente, contribuind la reducerea consumului de energie.

Tehnologie DisplayPort de generatie viitoare

Desavârsind oferta de statii de lucru, Dell va lansa în decembrie monitorul plat LCD cu ecran lat UltraSharp 3008WPF de 30 inci - primul monitor din industrie care integreaza tehnologia de generatie viitoare DisplayPort. Tehnologia DisplayPort este dezvoltata de catre Video Electronics Standards Association (VESA®) si reprezinta urmatorul standard pentru interfata grafica digitala. Dispunând de o noua interfata bazata pe standarde prin intermediul unui conector de dimensiunea unui USB, DisplayPort ofera performante duble fata de standardul DVI si conectivitate sporita, fara întreruperi.

Noul 3008WFP este conceput special pentru utilizatorii care necesita mai multa putere si rezolutie de înalta definitie, precum creatori de continut, designeri, fotografi, editori video si pasionati de jocuri si divertisment. Oferind imagini de înalta definitie, superioare HDTV - pentru a face fata si celor mai exigente cerinte vizuale - noul monitor Dell UltraSharp reprezinta viitorul standard în materie de calitate a imaginii digitale. Printre principalele caracteristici ale monitorului se numara :

Rezolutie WQXGA + 2500x1600

Chip integrat pentru reglarea automata a rezolutiei

Tehnologie TrueColor cu gamut de 117% (reprezentarea fidela a 117% din gama de culori), Timp de raspuns 8ms, Rata de contrast dinamica de 3000:1, Optiuni multiple de conectivitate prin intermediul conectorilor DisplayPort, HDMI, DVI-D, VGA, S-Video, Component si Composite

Coneput pentru a oferi confort si usurinta de utilizare, Dell 300WFP include, de asemenea, urmatoarele functii:

Suport reglabil pe înaltime pentru o utilizare cât mai confortabila pentru ochi

Cititor integrat de card media 9-in-2 - permite accesul facil pentru descarcarea de fotografii sau fisiere.

Patru porturi USB 2.0 de înalta viteza care sporesc utilitatea monitorului

Meniu avansat OSD (on screen display) cu functie de conversie a spatiilor de culoare, inclusiv standardul de culoare Adobe® 98

Preturi si disponibilitate

Disponibile începând de astazi în zona EMEA, sistemele Dell Precision T5400 si Dell Precision T7400 vor fi comercializate la pretul de 1449 Euro, respectiv 1629 Euro, sume ce nu includ TVA si taxele de livrare. Monitorul Dell UltraSharp 3008WFT va fi disponibil începând cu luna decembrie.

Despre Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptiva la cerintele clientilor sai, oferind tehnologie si servicii inovatoare, considerate fiabile si valoaroase de catre utilizatori. Beneficiind de o pozitie unica, datorita sistemului sau de vânzare directa, Dell este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si servicii si se situeaza pe pozitia 34 în topul Fortune 500.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb