Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziţia clădirii Bucharest Financial Plaza

F.D.
Companii / 23 august

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziţia clădirii Bucharest Financial Plaza

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în procesul de achiziţie a clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza de la grupul Immofinanz. Tranzacţia are o valoare estimată de aproximativ 27 de milioane de euro şi a fost semnată recent, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Clădirea Bucharest Financial Plaza, a cărei construcţie a fost finalizată în 1998, este situată pe Calea Victoriei, aproape de kilometrul 0, are o suprafaţă construită de peste 38.700 de metri pătraţi şi urmează să treacă printr-o renovare completă, la finalul căreia va deveni o proprietate de clasă A, aliniată la standardele ESG, care va oferi spaţii de birouri, de retail şi de petrecere a timpului liber.

"Suntem încântaţi să transformăm această nouă clădire din portofoliul AFI Europe într-un proiect cu utilizare mixtă, aliniat la cele mai înalte standarde de sustenabilitate, chiar în inima Capitalei. Mulţumim echipei Deloitte pentru consultanţa acordată pentru aceasta tranzacţie în procesul de evaluare şi due diligence", a declarat Laura Croitoru, Chief Financial Officer, AFI Europe Romania.

Echipa Deloitte România implicată în proiect a fost alcătuită din consultanţi financiari, care au asigurat procesul de due diligence financiar şi pe cel de evaluare, precum şi din consultanţi fiscali, care au oferit asistenţă de profil pentru achiziţia activelor din cadrul Bucharest Financial Plaza precum şi în demersul de due diligence. Din practica de Consultanţă Financiară, au contribuit la succesul tranzacţiei Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Marius Vasilescu, Partener, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină şi Alexandru Măcriş, Manageri, Sorin Vînătoru, Senior Associate, Daniel Mircia şi Răzvan Cristian, Associates. Din departamentul de Servicii Fiscale, au fost implicaţi în proiect Dan Bădin, Alexandra Smedoiu şi Raluca Bâldea, Parteneri, Laura Bobar, Ana Petrescu-Mujdei şi Iulia Bica, Senior Manageri, Alexandra Gheorghe, Senior Consultant, şi Ştefania Samson, Consultant.

"AFI Europe continuă procesul de extindere a portofoliului de birouri pe piaţa locală şi, după preluarea în 2019 a portofoliului de patru clădiri de birouri situate în Bucureşti şi Timişoara, care a fost considerată la acel moment cea mai mare tranzacţie din istoria pieţei locale de birouri, achiziţionează acum şi una dintre cele mai emblematice clădiri de profil din Bucureşti. Suntem încântaţi că am putut să asistăm AFI Europe într-o tranzacţie care implică unul din reperele istorice ale Bucureştiului şi să contribuim astfel la remodelarea peisajului urban al capitalei", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb