Deutsche Telekom profită de pe urma preluării OTE

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional #Telecomunicaţii / 7 august 2009

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom AG a anunţat joi o creştere de 32 de procente a profitului net în trimestrul al doilea, graţie investiţiilor făcute pentru preluarea companiei elene OTE, confirmând în acelaşi timp prognozele sale pentru ansamblul acestui an, informează AP.

În perioada aprilie-iunie 2009, Deutsche Telekom a realizat un profit net de 521 milioane euro, comparativ cu un rezultat de 394 milioane euro în perioada similară a anului trecut. Rezultatul EBITDA au crescut cu 8,4 procente până la 5,3 miliarde euro. Vânzările au crescut cu 7,4 procente până la 16,3 miliarde euro de la 15,1 miliarde euro în urmă cu un an.

Participaţia deţinută de Deutsche Telekom la OTE, achiziţionată anul trecut, a contribuit cu 2,4 miliarde euro la veniturile grupului şi cu 900 milioane de euro la profitul core. Veniturile din operaţiunile internaţionale au crescut cu 18,6 procente în trimestrul doi până la 9,4 miliarde euro, în timp ce veniturile domestice au scăzut cu 5,1 procente până la 6,8 miliarde euro.

"Rezultatele pe trimestrul al doilea ne permit să fim încrezători pentru ansamblul acestui an", a declarat directorul general de la Deutsche Telekom, Rene Obermann. "În consecinţă, confirmăm prognozele noastre pentru 2009", a adăugat Obermann.

În primul semestru din 2009, Deutsche Telekom a realizat pierderi de 603 milioane euro, faţă de un profit de 1,3 miliarde euro anul trecut. În schimb, vânzările au crescut cu aproape şapte procente până la 32,1 miliarde euro.

Grupul de telecomunicaţii a informat că numărul utilizatorilor săi de servicii de telefonie mobilă a ajuns la 150 de milioane la finele lunii iunie 2009, cu opt milioane mai mult decât la finele lunii iunie 2008. Segmentul telefonie fixă, inclusiv serviciile de Internet în bandă largă, a înregistrat o creştere de 16,7 procente până la 14,5 milioane utilizatori de la 12,4 milioane în 2008.

Anul trecut, grupul german de telefonie Deutsche Telekom AG a preluat o participaţie de 25 de procente la OTE în ideea de a-şi extinde prezenţa în Balcani. Guvernul elen, care deţine şi el o participaţie de 25 de procente din acţiunile OTE, are o opţiune de a vinde un nou pachet de cinci la sută din acţiunile OTE către Deutsche Telekom în acest an.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01 la sută din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin RomTelecom (30 la sută din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70 la sută din titluri). OTE are în prezent peste 17,4 milioane de clienţi la serviciile de telefonie mobilă pe pieţele din Grecia, România, Bulgaria, Albania şi Macedonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb