"Dexia" ar putea relua procesul de vânzare a "Denizbank"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 martie 2012

"Dexia" a avut pierderi de 11,6 miliarde euro în 2011, drept pentru care nu acordă dividende şi cupoane pentru obligaţiunile sale hibrid.

"Dexia" a avut pierderi de 11,6 miliarde euro în 2011, drept pentru care nu acordă dividende şi cupoane pentru obligaţiunile sale hibrid.

Grupul bancar franco-belgian "Dexia" SA ar putea lansa al doilea proces de vânzare a diviziei sale "Denizbank" din Turcia, în condiţiile în care încercarea iniţială în acest sens nu a generat niciun rezultat, informează presa internaţională, citând surse apropiate situaţiei.

"Denizbank" a fost scoasă la vânzare anul trecut, după ce "Dexia" SA a fost divizată în vederea salvării sale de la colaps, unitatea din Turcia prezentând interes pentru mai multe societăţi financiare majore.

"Qatar National Bank" SAQ (QNB - cea mai mare bancă din Qatar după valoarea activelor) a intrat în negocieri pentru preluarea băncii din Turcia, însă, luna trecută, presa străină nota, citând surse anonime, că discuţiile dintre "Dexia" şi QNB nu avansează din cauza preţului şi, astfel, ar putea fi abandonate. Conform surselor, "Dexia" vrea un preţ de aproape 1,5 ori mai mare decât valoarea contabilă a "Denizbank", de 2,1 miliarde dolari, iar QNB este dispusă să ofere numai de 1,2 ori mai mult.

Sursele menţionate mai spuneau că "HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă din Europa, a părăsit, la rândul său, negocierile după ce, în luna ianuarie, "Sberbank", cea mai mare bancă din Rusia, anunţa că renunţă la planul de preluare a "Denizbank" din cauza condiţiilor incerte de pe pieţe.

La rândul său, "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, care este acţionar la "Yapi ve Kredi Bankasi" SA din Turcia, ar putea fi interesată de "Denizbank" AS, dacă negocierile cu QNB vor eşua, potrivit directorului executiv al instituţiei italiene, Federico Ghizzoni.

La finele săptămânii trecute, Moody's Investors Service a a plasat sub supraveghere, pentru o posibilă retrogradare, ratingurile mai multor bănci din Turcia, printre care "Turkyie Garanti Bankasi" şi "Finans-bank". Agenţia apreciază, însă, că băncile din Turcia au o bază solidă de capital şi o dependenţă moderată de pieţele de finanţare, ceea ce limitează vulnerabilitatea instituţiilor de credit la riscul suveran.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb