DIJSSELBLOEM:  "Criza refugiaţilor trebuie să fie un criteriu în evaluarea bugetelor"

Adina Lateş
Internaţional / 3 noiembrie 2015

Comisia Europeană ar trebui să ia în consideraţie criza refugiaţilor în momentul în care evaluează bugetele unora dintre ţările sale membre, a afirmat luni preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, conform AFP.

"Pentru unele ţări, există un risc de deraiere a bugetului şi în aceste cazuri Comisia Europeană va trebui să ia în consideraţie aceste circumstanţe excepţionale şi cred că o va face", a declarat Dijsselbloem în cursul unei întâlniri cu presa la Haga.

"Unele ţări aproape că nu primesc refugiaţi în timp ce altele au o marjă fiscală suficientă' pentru a-i primi fără să depăşească bugetul."Trebuie să existe o legătură directă între cheltuielile suplimentare şi numărul mare de refugiaţi primiţi", a completat el, fără să numească ţările vizate.

Evocând insulele unde debarcă în fiecare zi mii de persoane, preşedintele Eurogrupului a subliniat că "Grecia nu le poate face faţă singură şi noi trebuie să facem tot ce putem pentru a o ajuta".

Pe de altă parte, Jeroen Dijsselbloem a indicat că Atena şi creditorii săi "mai au încă mult de lucru' la datoria ţării pentru a ajunge la un acord asupra termenilor exacţi ai ajutorului acordat Greciei pentru a-şi repune economia pe picioare. "Vrem ca costurile datoriei să fie gestionabile", a subliniat el.

Grecia este în aşteptarea unei tranşe de două miliarde de euro din noul împrumut internaţional de 86 de miliarde de euro, consimţit pe trei ani în iulie, în schimbul demarării unor reforme structurale şi a unei consolidări bugetare.

Ea se pregăteşte să adopte o a doua serie de măsuri pentru a completa 'măsurile preliminare' care îi sunt cerute pentru livrarea acestei tranşe de două miliarde de euro, urmată de un miliard suplimentar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb