DIN REZULTATUL PENTRU 2018 SIF Transilvania propune un dividend cu randament de 5%

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 februarie 2019

Conducerea SIF Transilvania (SIF3) propune acţionarilor, pentru adunarea din data de 24 aprilie 2019, distribuirea din profitul anului trecut a unui dividend brut de 0,0121 lei/unitate, valoare care, raportată la cotaţia SIF3 de ieri, de 0,2355 lei, oferă un randament al dividendului de 5,14%, reiese din raportul publicat de societatea de investiţii financiare pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, din profitul net al anului trecut, de 64 milioane de lei, conducerea SIF Transilvania are în vedere repartizarea unei sume de circa 26,16 milioane de lei către dividende, 3,2 milioane de lei către rezerve legale, în timp ce aproape 34,64 milioane de lei sunt destinate a fi alocate către "alte rezerve - surse proprii de finanţare constituite din profit".

Data de înregistrare (cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende) propusă de Consiliul de Adminis-trate al SIF3 este de 3 octombrie 2019, iar data plăţii înaintată de companie este de 24 octombrie 2019.

Totodată, acţionarii SIF 3 trebuie să aprobe, în şedinţa din data de 24 aprilie, constituirea unui provizion de şapte milioane lei din profit pentru plata unei remuneraţii variabile salariaţilor, membrilor Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere, în conformitate cu politica şi procedura de remunerare aprobate în cadrul autorizării societăţii ca A.F.I.A.

La data de 31 ianaurie 2019, Valoarea Activului Net (VAN) a SIF Transilvania era de 935,89 milioane de lei, cu 4,19% sub cea raportată pentru data de 31 ianuarie 2018, în timp ce Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) se situa, la finalul lunii ianuarie, la 0,4328 lei.

Raportat la ultima cotaţie a SIF3, preţul acţiunii societăţii de investiţii are un discount de 46%, faţă de ultimul VUAN raportat.

Valoarea de piaţă a SIF Transilvania la BVB este de 514,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cum este posibil sa acorzi dividend de numai 26 milioane lei din beneficiul total si salarii de zeci de mii de euro membrilor din diferite consilii din structura societatii.?Actionarii sunt umiliti efectiv de conducerea acestei societati care gestioneaza un capital primit gratuit de la stat si folosit in interes propriu.Este bine de stiut cat din beneficiu realizat a fost obtinut din activitatea proprie a conduceri societatii din diferite actiuni aducatoare de profit si cat din activitatea societatilor din portofoliul Sif.3 care distribuie o parte din profit catre aceasta.

    1. Foarte pertinenta observatia continuta in mesajul de mai sus.Mai mult de atat,domnii administratori impreuna cu mr fecala ar trebui sa dea explicatii cum de au reusit performanta decapitalizarii reale a societatii.Au fost printre cele mai bogate societati din Romania ,in anul 1991 au fost inzestrate fiecare S.I.F (fost Fond al proprietatii private-FPP) cu cate 6% din averea nationala, distribuita in cate aproape cate 1000 de societati comerciale din diverse domenii de activitate inclusiv in banci iar in 2009 au ajuns sa fie evaluate la doar 40-60 milioane de euro. Banca Transilvania care a inceput cu n capital de doar 10 milioane euro dupa 6 ani de la infiintarea sif-urilor valoreaza acum 2,5 miliarde de euro si face profit anual de 300 milioane euro ! La un moment dat au cochetat cu ideea de a infiinta impreuna o banca.dar nu au facut nimic.Au vandut din participatii pe bani de nimic catre politicieni si catre cercul lor de interese in cea mai mare masura.Banca Transilvania din mai nimic este cea mai mare banca din Romania intrecand BCR, BRD, etc Fratii Dedeman sunt unde sunt din nimic.Administratorii de la sif-uri in loc sa se retraga cu jena si umilinta, ca sa nu zic in puscarie(pt devalizare) isi acorda cu nesimtire salarii uriase fara sa produca nici o plusvaloare , doar vand din ce au primit gratis .Au profitat de ignoranta actionarilor, de imposibilitatea lor de a se organiza/asocia (au impus praguri chipurile sa nu poata fi preluate-adica sa nu le poata fi luata puterea) si i-au tratat cu dispret contribuind la slabirea increderii in piata de capital, in bursa.

    Sunt actionar al societatii de la infiintare, când am dobandit cuponul. Cu sperante intr-o societate respectabila, bine administrata, prospera. Desi beneficiara a unui patrimoniu de invidiat, am asistat cu stupoare si neputinta la luptele intestine si la decaderea treptata a societatii. Sub conducerea d-lui FECALA, cel mai prost si mai parsiv administrator de SIF ( mai ceva decat Iacubov la SIF Moldova), societatea se dezintegreaza pe zi ce trece, iar Mr. F. "nu se da dus". E si firesc, la veniturile pe care a avut grija sa si le voteze pentru el si acolitii sai , ramane ca o stanca, de neclintit.O gasca imunda, o haita nesatioasa din banul public care profita la nesfarsit de apatia autoritatilor si de imperfectiunuile legii. S-a propus si pentru acest an o suma de cca 35 milioane lei cu titlu ambiguu "alte rezerve", mai pe romaneste cca 800 mii de Euro la discretia aceluiasi controversat Consiliu de administratie. Suma repartizata actionarilor este cu cca. o treime mai mica decat suma rezervata Conducerii , care o va gestiona - ca de obicei - dupa bunul plac, adica protocol, prime, sponsorizari interesate etc. etc. O batjocura la adresa actionarilor care incaodata vor asista neputinciosi.

    Va rog, d-le Redactor Sef sa postati acest mesaj, scris de un actionar ajuns la capatul rabdarii. Datele prezentate sunt reale si scrise in cunostinta de cauza, deoarece am participat la cateva Adunari Generale si m-am edificat asupra situatiei. Aveti adresa mea de e-mail pentru orice comentariu sau precizare credeti ca ar fi necesare.

    1. acesyt caracter in ziua de astaz? Mai ales administratori nu au nici un pic de rusine'

      Aici domnule trebuie in primul rand o alianta, apoi dat la TRIBUNAL toti derbedeii' 

    G0lanie, meritați sa fiți după gratii?!!

    1. Am o intrebare, EU nu am luat dividendentele de trei ani, si am fost anuntat sa merg sa ridic banii la brd..... Oare c'è suma este avand doar o actiune..... Multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb