Direcţia Silvică Focşani are datorii de zeci de miliarde de lei

Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 15 februarie 2005

Direcţia Silvică Focşani este înglodată în datorii de zeci de miliarde de lei, transmite Rompres. Conform noului director general al Direcţiei Silvice, Laurenţiu Dumitrache, instituţia are de plătit către diverse fonduri ale Regiei Silvice nu mai puţin de 37,4 miliarde lei şi mai are şi de recuperat 22,6 miliarde lei de la societăţile cărora le-a vîndut lemn în decursul anilor.

"Din suma de 22,6 miliarde lei pe care o avem de recuperat, 14,3 miliarde lei sunt bani din litigii mai vechi de un an de zile pe care nu mai sperăm să-i recuperăm. În ceea ce priveşte res-tul datoriilor, avem de plătit către furnizori 14,7 miliarde lei, 2,2 miliarde lei avem de plătit către Fondul de Drumuri, 19,5 miliarde lei către Fondul de Conservare Silvic, 700 de milioanele lei avem de plătit Regiei Silvice ca şi cotă iar la Fondul de Amenajare instituţia noastră a acumulat datorii de 241 milioane lei", a precizat citat de Rompres, Laurenţiu Dumitrache. Acesta a mai spus că, pentru moment, nu vede nici o ieşire din situaţia financiară delicată în care se află instituţia pe care o conduce. "Cred că acum nu se poate imagina dezastrul din pădurile din judeţul Vrancea şi implicit din Direcţia Silvică, instituţia care administrează aceste păduri", a spus Dumitrache.

În perioada 13-26 ianuarie, o echipă mixtă de control din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi a Gărzii Naţionale de Mediu a desfăşurat un control la Direcţia Silvică Focşani. În urma acestui control, s-a propus desfacerea contractului de muncă şefului de la acea dată al Direcţiei Silvice, Gică Duţă, directorului tehnic, Titi Olteanu, directorului economic, Manole Alexandru, precum şi sancţionarea cu retrogradarea sau penalizări salariale pentru ceilalţi 13 angajaţi.

Printre cei nominalizaţi în raportul echipei de control se află şi actualul şef al Direcţiei Silvice Focşani, Dumitrache Lauren-ţiu, pentru care s-a propus diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni. Dumitrache a declarat corespondentului Rompres că va contesta măsura penalizării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb