DIRECTORUL EBU: "E regretabil că a fost nevoie de o măsură extremă pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la situaţia TVR"

Media-Advertising / 7 mai 2016

"E regretabil că a fost nevoie de o măsură extremă pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la situaţia TVR"

Descalificarea României de la Eurovision este o măsură extremă care a fost luată de European Broadcasting Union (EBU) din cauza faptului că, din 2013 încoace, nu s-a găsit nicio soluţie pentru a se rezolva problema datoriilor istorice pe care TVR le are la forul european, a declarat directorul general al EBU, Ingrid Deltenre, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP) remis redacţiei.

Ingrid Deltenre susţine că datoriile pe care televiziunea publică le are la forul european sunt istorice, iar problemele sunt sistemice.

"Este regretabil că a fost nevoie de o măsură extremă, descalificarea României de la Eurovision, pentru a atrage atenţia autorităţilor române", a subliniat Ingrid Deltenre, potrivit sursei citate.

Deltenre a precizat ca este la a treia vizită în ţara noastră din februarie 2013 şi, din cauză că nu s-a găsit nicio soluţie, conducerea EBU a luat această măsură unică în istoria forului european.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru cultură, artă şi mass-media din Senat, Georgică Severin, a pledat pentru schimbarea legii, considerată depăşită, ca soluţie pentru rezolvarea problemelor TVR pe termen mediu şi lung.

Şefa Departamentului Juridic, Jane Vizard, a atras şi ea atenţia că în acest moment este în pericol statutul TVR de membru al European Broadcasting Union. Potrivit acesteia, o eventuală excludere din EBU înseamnă pierderea drepturilor de difuzare pentru mai multe competiţii sportive internaţionale, cum ar fi Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022, dar şi accesul la fluxul de ştiri externe.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a precizat că Parlamentul este forul responsabil pentru televiziunea publică. De aceea, reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au organizat o întâlnire între membrii Parlamentului, reprezentanţii Consiliului Concurenţei, ai Televiziunii Române (TVR) şi ai European Broadcasting Union (EBU) pentru a discuta situaţia TVR.

"Ţinând cont de gravitatea situaţiei, am considerat necesar să organizez această întâlnire cu toate părţile implicate pentru găsirea unei soluţii în vederea evitării unei noi sancţiuni şi mă refere la posibilitatea ca TVR să fie exclusă din EBU", a declarat Anca Dragu.

În comunicat se mai arată că reprezentanţii ministerului, împreună cu cei ai Consiliului Concurenţei şi ai EBU vor rămâne în contact, vor schimba informaţii şi vor căuta împreună soluţii în limita cadrului legal.

European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume - i-a retras Televiziunii Române (TVR) calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc în luna mai - a anunţat, luna trecută, site-ul eurovision.tv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb