DIRECTUL EUROCONTROL:  Proiectul "Cerul Unic European" trebuie să aibă prioritate pentru România

F. A.
Macroeconomie / 13 august 2013

Proiectul "Cerul Unic European" trebuie să fie unul prioritar pentru ţara noastră, pentru satisfacerea sa fiind nevoie de mobilizare "tuturor resurselor materiale, umane şi financiare necesare", a declarat Frank Brenner, Directorul General al Organizaţiei Europene de Cooperare pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene (EUROCONTROL), în cadrul unei întâlniri cu secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor (MT) Cristian Ghibu.

"În ceea ce priveşte punerea în aplicare a Cerului Unic European şi a politicilor conexe Uniunii Europene din domeniul Managementului Traficului Aerian (ATM), dezvoltarea durabilă şi echilibrată a acestuia în regiune, existenţa unei strategii elaborate la nivel regional, în care ţara noastră să fie considerată un partener de încredere prin participarea ca actor important în cadrul parteneriatelor dezvoltate de EUROCONTROL, la nivel global sau regional, sunt considerate ca fiind imperios necesare", a afirmat domnia sa, potrivit unui comunicat de presă al MT remis redacţiei.

"Cerul Unic European" este un proiectul menit să reformeze spaţiul aerian al Europei, dublând capacitatea acestuia şi reducând la jumătate costurile de management al traficului aerian. Comisia Europeană doreşte să prevină o criză de capacitate, deoarece se preconizează o creştere cu 50% a numărului de zboruri în următorii 10-20 de ani.

Directorul EUROCONTROL, a subliniat performanţa aviaţiei din ţara noastră, gradul de îndeplinire a standardelor, dar şi faptul că prin intermediul specialiştilor români, ţara noastră a adus mari contribuţii sistemului ATM, european şi internaţional.

Frank Brenner i-a amintit secretarului de stat că "Ministerul Transporturilor, în calitatea sa de autoritate în domeniul aviaţiei civile, este deosebit de preocupată de activităţile pe care le desfăşoară împreună cu EUROCONTROL, îndeplinindu-şi astfel obligaţiile asumate prin aderarea la Convenţia Internaţională EUROCONTROL".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb