Distribuitorii şi producătorii de materiale de construcţii se confruntă cu o scădere de 15% a vânzărilor

F.D.
Companii / 9 iulie

Distribuitorii şi producătorii de materiale de construcţii se confruntă cu o scădere de 15% a vânzărilor

Comerţul cu materialele de construcţii înregistrează o creştere constantă a costurilor logistice. După o majorare de 22% în 2023, în primele şase luni din acest an s-a ajuns la 25%. Creşterea influenţează evoluţia vânzărilor, care au scăzut cu 15% în primul trimestru din 2024, şi îi afectează direct pe distribuitorii şi producătorii de materiale de construcţii, care sunt nevoiţi să reducă marja de profit pentru a nu pierde clienţi, conform unui comunicat de presă al platformei vindem-ieftin.ro.

Platforma vine în sprijinul acestora prin lansarea conceptului Depozitul Virtual, care permite reducerea costurilor logistice cu până la 15%.

"Prin lansarea conceptului inovator Depozitul Virtual - singura franciză de materiale de construcţii din România - se elimină necesitatea stocurilor şi logisticii proprii. Acest model reduce semnificativ costurile operaţionale şi oferă o soluţie sustenabilă şi eficientă pentru toţi actorii din lanţul de aprovizionare. Depozitul Virtual funcţionează prin integrarea directă cu producătorii de materiale de construcţii şi permite ca produsele să fie expediate direct de la fabrică la clientul final. Astfel, se elimină costurile logistice asociate cu depozitarea şi manipularea materialelor, care pot reprezenta până la 15% din costul total al produselor", a declarat Cosmin Răileanu, fondatorul platformei vindem-ieftin.ro.

Distribuitorii şi producătorii de materiale de construcţii se confruntă cu o scădere de 15% a vânzărilor

Prin eliminarea intermediarilor şi a costurilor asociate cu stocarea şi manipularea produselor, Depozitul Virtual poate oferi preţuri mai competitive clienţilor finali. În acelaşi timp, modelul permite alocarea unei părţi semnificative din adaosul comercial direct vânzătorilor, care poate ajunge până la aproximativ 50%. Astfel, se obţine nu doar o creştere a veniturilor vânzătorilor, ci şi un factor care îi motivează să ofere servicii de calitate superioară, ceea ce conduce la o experienţă îmbunătăţită pentru clienţi.

La rândul lor, producătorii beneficiază prin intermediul modelului Depozitul Virtual de o forţă de vânzări profesionistă şi de eliminarea costurilor suplimentare asociate cu distribuţia tradiţională. Producătorii obţin astfel accelerarea procesului de vânzare, rotaţia mai rapidă a stocurilor şi adaptabilitate crescută la cerinţele pieţei.

Distribuitorii şi producătorii de materiale de construcţii se confruntă cu o scădere de 15% a vânzărilor

"Modelul inovator al Depozitului Virtual permite francizaţilor să beneficieze de o platformă digitală completă. Aceasta integrează furnizorii şi clienţii într-un ecosistem coerent şi oferă suport pentru branding, campanii de marketing şi gestionarea relaţiilor cu clienţii. Cu o experienţă de 10 ani în spate, platforma a fost optimizată pentru a asigura o eficienţă maximă şi un grad ridicat de transparenţă în tranzacţiile comerciale", a mai precizat Cosmin Răileanu.

În prima parte a lui 2024, platforma vindem-ieftin.ro a înregistrat o creştere de 30% a numărului de utilizatori, iar previziunile pentru anul următor indică menţinerea acestei evoluţii ascendente. Pentru 2025, platforma are planuri ambiţioase care includ extinderea reţelei Depozitul Virtual şi perfecţionarea acestui model inovator de business.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb