DNA: Comisar de poliţie, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

V.B.
Anticorupţie / 25 august 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Sandei-Liana Felecan, la data faptelor comisar de poliţie, medic la Centrul Judeţean Bistriţa-Năsăud al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), bănuită de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, prejudiciul estimat fiind de peste 8 milioane lei, potrivit unui comunicat publicat astăzi de DNA.

Conform rechizitoriului, în perioada 2009-2012, la Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud al MAI, Sanda Felecan, "prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, a întocmit 43 reţete cu regim special, pentru obţinerea de medicamente compensate, pentru sine sau pentru alte persoane, fără să existe solicitări ale persoanelor menţionate în reţete, fără ca aceste persoane nominalizate să fi primit reţetele în realitate, fără să fi fost consultate şi fără să fi beneficiat de prescripţiile medicamentoase".

"De medicamentele compensate prescrise prin inserarea de date neconforme realităţii (în sensul că persoanele menţionate au solicitat şi au primit reţetele, în realitate acestea fiind întocmite prin fals intelectual realizat de Felecan Sanda-Liana, urmat de uz de fals materializat prin folosirea reţetelor) inculpata a beneficiat nelegal, cauzând un prejudiciu total de 8.125, 56 lei, sumă ce reprezintă şi valoarea folosului obţinut, în mod fraudulos, pentru sine sau pentru alte persoane", se mai arată în comunicatul DNA.

În cauză, Casa de Asigurări de Sănătate OPSNAJ şi Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud au precizat că se constituie părţi civile.

Pentru recuperarea prejudiciului, DNA a dispus luarea măsurii asiguratorii, în limita sumei de 8.125,56 lei, asupra sumei deţinute de inculpată în contul său bancar.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb