DNA: Control judiciar pentru primarul din Paşcani, Dumitru Pantazi

Elena Deacu
Anticorupţie / 24 martie 2015

Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe primarul din Paşcani, Dumitru Pantazi, pentru fapte de când acesta era viceprimar al municipiului şi asociat al "Agrocomplex Lunca Paşcani".

Procurorii îl acuză pe Pantazi de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanţa procurorilor se arată că la data de 19 septembrie 2007, în timpul şedinţei Consiliului Local al Municipiului Paşcani, cu ocazia discutării proiectului de hotărâre privind scutirea la plată a debitelor pe care Agrocomplex Lunca Paşcani" le avea faţă de bugetul local (15.000 lei chirie şi 947.050 lei reprezentând majorări de întârziere), Dumitru Pantazi a adus clarificări privind motivele neplăţii majorărilor de întârziere, pentru a crea aparenţa legalităţii acestui demers, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite firmei respective.

Acestea erau făcute în timp ce Pantazi era acţionar majoritar al "Agrocomplex Lunca Paşcani" (deţinătorul unui portofoliu de 80,16 % din acţiunile societăţii) şi, totodată, viceprimar al Municipiului Paşcani.

La finalul şedinţei, s-a votat în sensul adoptării unui proiect de hotărâre prin care a fost aprobată "scutirea la plată pentru sumele datorate de SC «Agrocomplex Lunca Paşcani SA» bugetului local al municipiului Paşcani reprezentând chiria datorată pentru anii 2002, 2003, 2005 şi 2007 şi a tuturor majorărilor de întârziere datorate pentru neplata în termen a obligaţiilor din contractul de închiriere".

Ulterior exercitării controlului de legalitate de către Prefectul Judeţului Iaşi, în cunoştinţă de cauză, responsabilii Consiliului Local Paşcani nu au repus pe rol debitul pe care SC "Agrocomplex Lunca Paşcani" SA îl avea faţă de bugetul local.

Astfel, la data de 08 septembrie 2011 (data intervenirii termenului de prescriere a dreptului la acţiune pentru recuperarea debitului), societatea amintită a obţinut un folos necuvenit în cuantum total de 2.045.950 lei (echivalentul sumei de 481.887,56 euro ), care constituie în acelaşi timp şi paguba adusă bugetului local Paşcani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb