DNA: Gabriel Oprea, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 2 martie 2016

DNA: Gabriel Oprea, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Actualizare 11:10

Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus, miercuri, efectuarea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul în care sunt cercetaţi şi foşti şefi ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

(I.D.)

----

Actualizare 10:28 Oprea, la ieşirea de la DNA: "Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie; sunt nevinovat"

Fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că este nevinovat, iar în cazul achiziţionării maşinilor în timpul mandatului său au fost urmărite procedurile legale, transmit televiziunile de ştiri.

"Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat şi îmi voi dovedi nevinovăţia", a spus Oprea, după întâlnirea cu procurorii.

(I.D.)

-------

Fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat după ce Senatul a aprobat cererea pentru începerea urmăririi penale în dosarul în care sunt cercetaţi şi foşti şefi ai DIPI, informează televiziunile de ştiri.

La intrare în sediul DNA, Gabriel Oprea nu a făcut declaraţii.

Pe 17 februarie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, transmite Agerpres.

DNA a precizat că, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, şi Gabriel-Nicolae Pavel, şef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

"Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziţionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august - octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziţionat în modalitatea de mai sus", susţin procurorii.

În 15 februarie, DNA a anunţat că s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu şi două infracţiuni de deturnare de fonduri.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal Gabriel Nicolae Pavel, comisar şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului juridic DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Marian Dănuţ Iacob, comisar şef, la data faptei şef al Diviziunii Administrative în DIPI, pentru deturnare de fonduri, în formă continuată (3 acte materiale), şi Nelu Zărnică, chestor principal de poliţie, la data faptei adjunct al şefului DIPI cu rang de subsecretar de stat, pentru deturnare de fonduri, în formă continuată (2 acte materiale), precizează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. nu i-a pasat ca pune Statul pe butuci, ca l-a indeparteaza la ani lumina de menirea lui de a fi, ca i-a incurcat organizare de vor trebui ani de eforturi situatia sa fie adusa la firescul ei.

    Chiar si-a luat, supunindu-se "regulilor de protecție", masina de 410 mii de euro? Incredibil!

    Porcul! 

    1. Justitia pe mana Porcului ?

      - Cum ? 

    Daca il condamna poate primeste pe viata?

    Acesta si-a facut un conac de ajungea doar cu elicopterul sau ma insel? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb