DNA: Mariana Rarinca, trimisă în judecată pentru că ar fi şantajat-o pe şefa ICCJ

V.B.
Anticorupţie / 1 iulie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Marianei Rarinca, acuzată că ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Potrivit rechizitoriului, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe Livia Stanciu cu "darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia". În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, inculpata i-ar fi pretins Liviei Stanciu 20 mii euro.

Anchetatorii susţin că ameninţările cu divulgarea către presă a unor informaţii presupus compromiţătoare, la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 euro drept compensaţie pentru "datorii" plătite de inculpată în numele soţului persoanei vătămate, ar fi fost transmise unei rude de-ale acesteia. În perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit ameninţări telefonice şi prin SMS.

"Inculpata a ameninţat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia. În schimbul nedivulgării a acestor informaţii compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate o sumă de bani. Probele administrate au arătat că faptele pe care inculpata intenţiona să le divulge cu privire la persoana vătămată şi la membrii familiei acesteia sunt imaginare, întrucât nici persoana vătămată, nici soţul acesteia nu au avut şi nu au vreo datorie faţă de inculpată", conchide comunicatul DNA.

Procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a fi menţinute măsurile preventive luate în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb