DNA: Senatorul PNL Iosif Secăşan, urmărit penal pentru dare şi luare de mită

V.B.
Anticorupţie / 27 martie 2014

UPDATE 12:28 Secăşan: "Nu doresc să fac nicio declaraţie"

Senatorul PNL Iosif Secăşan a declarat astăzi la ieşirea de la DNA că a fost chemat să ia la cunoştinţă că este suspect într-un dosar de corupţie şi că este vorba despre o suspiciune la complicitate la dare şi luare de mită, potrivit surselor din presă.

"Este pe tematica de la Caraş-Severin şi nu doresc să fac nicio declaraţie. Este o anchetă în curs. Este vorba despre o suspiciune la complicitate la dare şi luare de mită", a spus politicianul.

---

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul PNL Iosif Secăşan, acuzat de complicitate la dare şi la luare de mită, suma vehiculată de DNA fiind de 200 euro, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal medicul Sebastian Telbis (şeful Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin), acuzat de luare de mită, şi pădurarul Iova Moza, acuzat de dare de mită.

Din rechizitoriu, reiese că pe 21 februarie, Iosif Secăşan (membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului României) i-ar fi cerut medicului Sebastian Telbis încadrarea în grad de invaliditate a pădurarului Iova Moza. Solicitarea a fost acceptată de Telbis care a precizat că, într-o primă fază (pentru şase luni), va încadra persoana în cauză în gradul II de invaliditate, întrucât acordarea directă a gradului I de invaliditate ar putea atrage verificări din partea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti.

"Ulterior discuţiei dintre cei doi, Iosif Secăşan a invitat în cabinet persoana supusă evaluării medicale, respectiv pe Iova Moza, context în care acesta din urmă a aşezat pe biroul de lucru al medicului dosarul medical ce conţinea şi un plic ce a fost observat, de îndată, de medicul Sebastian Telbis. După semnarea deciziei de încadrare în grad de invaliditate de către Sebastian Telbis şi, ulterior momentului în care Iova Moza a părăsit cabinetul, Iosif Secăşan, în prezenţa lui Sebastian Telbis, a verificat conţinutul plicului, observând că era vorba de o sumă de bani. Ulterior, la finele programului de lucru, medicul Sebastian Telbis a extras din plic şi a luat suma de bani neprecizată. Există, însă, date şi indicii rezonabile obţinute pe parcursul efectuării urmăririi penale potrivit cărora, suma primită de suspectul Sebastian Telbis în schimbul eliberării deciziei de invaliditate ar fi de 200 de euro", se mai arată în comunicat.

Procurorii DNA au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb