Doi complici din reţeaua fraudării de la APIA Constanţa, arestaţi în lipsă

E.D.
Anticorupţie / 20 noiembrie 2014

Doi complici din reţeaua de fraudare a fondurilor europene, din care făcea parte un consilier superior din cadrul APIA Constanţa, au fost arestaţi în lipsă, arată Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Adrian şi Claudiu Iacobescu, împreună cu Ionescu Răzvan Alexandru, consilier superior în cadrul APIA - Centrul judeţean Constanţa (aflat în stare de arest preventiv în aceeaşi cauză), au constituit un grup infracţional organizat cu scopul comiterii mai multor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar şi de înşelăciune.

Astfel, Adrian şi Claudiu Iacobescu aveau sarcina de a racola persoane cu statut social modest care să fie folosite pentru formularea cererilor unice de plată, de a falsifica adeverinţele din care să rezulte că aceste persoane exploatau teren în judeţul Constanţa, dar şi de a retrage sumele de bani plătite în contul acestora.

În realitate, presupuşii fermieri erau persoane fără adăpost, provenite din centrele de plasament, racolate şi folosite de funcţionarul respectiv numai pentru a obţine ilegal fonduri, pe baza unor documente falsificate, în numele persoanelor respective, acte ce atestau că aceştia deţineau şi lucrau terenuri agricole.

Ionescu Răzvan Alexandru a întocmit cererile unice pe suprafaţă, pe care apoi le-a înregistrat ulterior la instituţia unde lucra şi a atestat că aceste documente, corespund realităţii, contribuind astfel în mod esenţial la efectuarea plăţilor de către APIA - Centrul Judeţean Constanţa.

Toată această schemă elaborată a fost de natură să asigure succesul operaţiunii frauduloase, păgubitoare pentru bugetul general al Uniunii Europene dar şi pentru bugetul de stat, dar şi să diminueze descoperirea ei şi tragerea la răspundere penală a autorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb