Dolarul a scăzut, în aşteptarea deciziei de politică monetară a Fed

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 iunie 2018

Dolarul a scăzut, în aşteptarea deciziei de politică monetară a Fed

Dolarul s-a depreciat în a doua parte a zilei de ieri, pe pieţele externe, faţă de euro, înainte ca banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) să anunţe ce decizie a luat în legătură cu dobânda de referinţă.

Fed a avut reuniune de politică monetară în zilele de 12 şi 13 iunie, iar ieri seară, în jurul orei 21.00 (ora României) era aşteptată să anunţe dacă modifică dobânda-cheie.

Investitorii şi analiştii anticipau creşterea dobânzii cu un sfert de punct procentual, la 1,75-2%, de la intervalul anterior, de 1,50-1,75%.

Dolarul a scăzut cu 0,2% pe piaţa din New York, la ora locală 10.45, ajungând la 1,1773 unităţi/euro. Totodată, indicele US Dollar, care măsoară evoluţia dolarului faţă de un coş alcătuit din şase valute majore, a pierdut 0,2%, atingând 93,64 puncte.

Analiştii mai aşteptau ca Fed să-şi modifice în sens pozitiv estimările privind creşterea economiei SUA în acest an, de la previziunea anterioară de 2,7%. Economiştii sunt de părere că expansiunea PIB-ului american va depăşi 3% în trimestrul al doilea.

Specialiştii mai spuneau, înainte ca Fed să-şi facă publice previziunile, că banca centrală şi-ar putea menţine estimarea privind rata şomajului în SUA la 3,8% pe întreg anul 2018, nivel care a fost atins în luna mai.

Fed mai era aşteptată să-şi modifice estimarea de inflaţie, care era, anterior reuniunii de politică monetară, de 1,9% pentru 2018.

Creşterea economiei americane a încetinit uşor în primul trimestru din 2018, fiind de 2,2%, în ritm anual, potrivit datelor anunţate la data de 30 mai de Departamentul Comerţului de la Washington. Anterior, administraţia americană estimase un avans de 2,3%, după cel de 2,9% din ultimele trei luni ale lui 2017.

În schimb, specialiştii susţin că expansinea PIB-ului a accelerat la începutul trimestrului al doilea, în baza cheltuielilor de consum, a investiţiilor companiilor în echipamente şi a evoluţiei producţiei industriale în aprilie. Economiştii aşteptau menţinerea estimării oficiale de creştere cu 2,3% a PIB-ului american, în primul trimestru din 2018.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In jurul orei 21? :)) decizia vine intotdeauna la ora fixa. Ora 21, ora Bucurestiului.

    Daca scrieti un articol la trecut.... pai atunci stiti deja ce s-a intamplat... nu o mai dati cu previziuni... spunti care au fost faptele. 

    Ganditi cand scrieti articolele astea? Intelegeti ce scrieti? ...

    ...

    1. Nu e vorba de bursa... aici. Problema e ... autorul articolului. Oare domnul Make a citit? ... Cum ii lasa sa publice un astfel de articol? VARZA!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb