Dolarul a urcat joi la maxime observate ultima dată în iulie 2020, faţă de alte valute importante, la o zi după ce Rezerva Federală (Fed) a declarat că ar putea efectua majorări mai rapide şi mai mari ale ratelor dobânzii în lunile următoare, informează news.ro.
Odată cu semnalarea de către Fed că este gata să înceapă să ridice dobânzile în martie, pentru a limita inflaţia în creştere, pieţele monetare au început să ia în considerarepână la cinci creşteri de un sfert de punct procentual a dobânzii cheie.
Indicele dolarului, care măsoară valoarea dolarului în raport cu alte valute majore, a urcat la 97,299, cel mai rdicat nivel atins din iulie 2020. Creşterea de 0,8% a fost cel mai mare avans consemnat într-o singură zi din mai mult de două luni.
Euro a scăzut cu 0,95%, până la 1,1133 dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel atins din iunie 2020. B
Dolarul a atins, de asemenea, cele mai ridicate niveluri din mai mult de un an faţă de dolarul neozeelandez, un vârf de şapte săptămâni faţă de moneda Australiei şi a crescut în linii mari faţă de monedele pieţelor emergente.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 28.01.2022, 08:50)
incepand cu 20 martie 2022 alta va fi povestea
se va intra (daca se va intra!) intr-un narativ de genul : mai creste dobanda la usd, mai scade dolarul ... mai creste iar dobanda la usd, iar mai scade dolarul ....
acest joc va continua pana la finalul iernii viitoare (deci pana in feb-mart 2023).
pe timp scurt (pana in martie 2022) usd mai are de crescut, dupa care din martie 2022 incolo incepe sa se dea in jos ca un copilas jucaus pe multiple tobogane (mai multe perechi valutare)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.01.2022, 13:57)
America nu-si permite un dolar puternic care sa le afecteze cresterea economoca. Vor fi doar salturi speculative dictate de politica economica a SUA