Dolarul - la peste 1,32 unităţi/euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 februarie 2007

Moneda americană a reuşit să se redreseze ieri, în a doua parte a zilei, după deprecierea înregis­trată în raport cu euro ca urmare a publicării cifrelor oficiale privind reducerea cererii pentru bunurile de folosinţă îndelungată în SUA. Totuşi, moneda SUA s-a menţinut la peste 1,32 unităţi/euro. Aprecierea ulterioară declinului a avut la bază anunţarea datelor privind vânzarea de locuinţe în SUA, respectiv încrederea consumatorilor, date care au depăşit aşteptările specialiştilor.

Dolarul a fost cotat la 1,3225 unităţi/euro comparativ cu 1,3245 unităţi/euro înaintea publicării cifrelor pozitive mai sus menţionate, respectiv 1,3188 unităţi/euro în ziua anterioară. Astfel, dolarul a avut, totuşi, o cotaţie inferioară faţă de prima zi a săptămânii. În cursul zilei de ieri moneda SUA a coborât chiar până la 1,3250 unităţi/euro, cel mai redus nivel al anului.

Potrivit cifrelor oficiale publicate ieri, cererea pentru bunuri de folosinţă îndelungată a scăzut cu 7,8% în SUA, în ianuarie 2007, acesta fiind cel mai mare declin de după octombrie 2006. Scăderea a fost cauzată de limitarea cheltuielilor companiilor americane. În decembrie 2006, aceste comenzi crescuseră cu 2,8%, drept pentru care analiştii aşteptau o scădere de numai 3% în ianuarie. Deprecierea dolarului din prima parte a zilei a fost determinată şi de declaraţiile recente ale miniştrilor europeni de finanţe, care sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia inflaţiei în cele 13 state care împart moneda unică. "Încă persistă numeroase riscuri, însă astăzi se pare că acestea sunt mult mai echilibrate", a declarat ministrul de finanţe din Luxemburg, Jean-Claude Juncker. La rândul său, ministrul spaniol de resort, Pedro Solbes, a precizat că "dinamica inflaţiei se îmbunătăţeşte la nivelul întregii Europe". În ianuarie 2007, inflaţia din zona euro a fost de 1,9%, sub limita de 2% stabilită de Banca Centrală Europeană. În ceea ce priveşte încrederea consumatorilor din SUA, aceasta a crescut în mod neaşteptat în februarie 2007, datorită majorării salariilor şi a expansiunii pieţei muncii. Indicele de încredere măsurat de Conference Board a crescut la 112,5, de la 110,2 în ianuarie. Totodată, indicele Conference Board privind condiţiile prezente a urcat la 139 în februarie, de la 133,9 în ianuarie, iar cel al aşteptărilor pentru următoarele şase luni a crescut la 94,8, de la 94,4 în decembrie 2006. Un raport oficial publicat separat ieri de National Association of Realtors arată că vânzările de locuinţe care au mai avut un proprietar au crescut cu 3% în ianuarie faţă de decembrie. În schimb, ele au scăzut cu 4,3% comparativ cu ianuarie 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb