Dolarul - stabil, în aşteptarea primei majorări de dobândă Fed

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 decembrie 2015

Dolarul - stabil, în aşteptarea primei majorări de dobândă Fed

Moneda SUA, dolarul, a avut un curs stabil, ieri, pe pieţele externe, menţinându-se în jurul nivelului maxim al ultimei săptămâni faţă de un coş de valute majore, în condiţiile în care investitorii au evitat să facă pariuri înaintea deciziei pe care urma să o ia, la finele reuniunii de politică monetară, banca centrală americană (Federal Reserve - Fed).

Analiştii aşteptau ca Fed să decidă creşterea dobânzii pentru prima oară în ultimul deceniu, însă pe pieţe există, acum, incertitudini cu privire la eventuale majorări ulterioare ale dobânzii cheie.

Decizia Fed din reuniunea consiliului guvernatorilor din zilele de 15-16 decembrie urma să fie anunţată ieri, după ora 19.00 GMT (ora României - 21.00). Ulterior, preşedintele Fed, Janet Yellen, avea programată o conferinţă de presă în cadrul căreia erau aşteptate detalii privind deciziile de politică monetară ale Fed.

Indicele Dollar, care măsoară evoluţia dolarului faţă de şase valute majore, a fost de 98,229 puncte, aproape nemodificat faţă de ziua anterioară. Nivelul este apropiat de maximul ultimei săptămâni: 98,321 puncte, atins pe parcursul zilei de ieri.

Indicele Bloomberg Dollar Spot, care măsoară evoluţia dolarului faţă de zece valute majore, a urcat cu 0,05%, la 1.230,14 puncte. Totodată, dolarul a avut un curs de 1,0942 unităţi/euro la ora 11.14, pe piaţa din New York, cu 0,1% mai mic faţă de ziua precedentă.

Euro a fost uşor stimulat de declaraţiile preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, care susţine că actualele măsuri adoptate de instituţia pe care o conduce vor fi suficiente pentru revenirea inflaţiei din zona euro spre ţinta de aproape 2%.

"După recalibrarea instrumentelor adoptate luna aceasta de consiliul guvernatorilor BCE, ne aşteptăm ca inflaţia să ajungă la ţinta BCE fără întârziere. Nu există dubii că, dacă va trebui să intensificăm instrumentele de politică monetară, pentru îndeplinirea obiectivului nostru de stabilizare a preţurilor, vom face asta", a afirmat Draghi, la Bologna. Oficialul BCE a precizat: "Vom continua să monitorizăm atent evoluţia condiţiilor economice şi financiare. O combinare a măsurilor de politică monetară cu reforme structurale va contribui decisiv la crearea condiţiilor unei redresări structurale reale".

Amintim că BCE derulează un program de achiziţii lunare de obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro.

Fed a menţinut dobânda de politică monetară în intervalul 0-0,25% din 2006 până ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb