Dorin Cioabă, plasat sub control judiciar în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane de euro

A.C.
Anticorupţie / 14 septembrie 2017

Dorin Cioabă (Sursa foto: Facebook)

Dorin Cioabă (Sursa foto: Facebook)

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii din Mehedinţi în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane de euro, potrivit unei surse din presă.

Conform sursei, el a părăsit arestul Poliţiei şi a declarat presei că a "luat totul asupra" sa pentru că-şi iubeşte soţia şi nu a vrut să treacă ea prin toată cercetarea.

Dorin Cioabă, a fost eliberat, astăzi, din arestul Poliţiei Mehedinţi după ce procurorii au decis plasarea sa sub control judiciar.

Dorin Cioabă a declarat presei, la ieşirea din arest, citat de News.ro: "Am simţit puterea justiţiei şi faptul că nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce statut ai în această ţară. Fiecare suntem obligaţi să răspundem unor acuzaţii, unor reclamaţii. A fost o mică problemă de procedură. La un moment dat am fost invitat să-mi ajut soţia. Pe drum mi s-a spus că sunt martor, la intrare în Drobeta Turnu Severin am fost suspect şi la Poliţie am fost inculpat. Firma este a soţiei, ea este administrator, dar, pentru că îmi iubesc soţia şi n-am vrut să treacă ea prin toate lucrurile acestea, am luat totul asupra mea. Am recunoscut că eu am administrat societatea şi răspund eu pentru toate eventualele probleme şi de asta am devenit eu inculpat".

El susţine că este nevinovat, că a făcut afaceri curate, iar neregulile apar doar la firmele romilor din Strehaia cu care a făcut afaceri.

Dorin Cioabă a adăugat: "Nu ne este teamă pentru că noi am lucrat cinstit, nu suntem o familie de infractori, facem afaceri normale. Am făcut afaceri normale cu nişte oamnei de nimic".

Dorin Cioabă este cercetat într-un dosar complex de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. În dosar mai sunt vizaţi romi din Strehaia şi firme administrate de aceştia.

Zeci de percheziţii ale poliţiştilor au avut loc, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu un prejudiciu de peste cinici milioane de euro. Una dintre percheziţii a avut loc la vila lui Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, informează sursa.

Potrivit sursei citate, soţia sa a fost ridicată şi condusă la audieri, iar Dorin Cioabă a însoţit-o, afirmând că doreşte să o asiste în calitate de avocat.

Ieri seară, însă, s-a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. În dosar au mai dost reţinuţi patru bărbaţi din Strehaia, s-au confiscat două maşini de lux şi 250.000 de euro, mai arată sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este un infractor, la puscarie cu el cel putin 10 ani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb