DOSARUL ZAMBACCIAN 2: Năstase a primit decizie de neîncepere a urmăririi penale

E.D.
Anticorupţie / 24 martie 2014

Fostul premier Adrian Năstase a primit decizie de neîncepere a urmăririi penale în dosarul "Zambaccian 2". Instanţa a decis astfel, astăzi, să nu înceapă urmarirea penală împotriva fostului preşedinte PSD, anunţă Realitatea Tv.

În dosarul Zambaccian, fostul premier Adrian Năstase este acuzat că a primit diverse obiecte şi contravaloarea unor lucrări de construcţie în schimbul numirii şi menţinerii în funcţia de directoare a Inspectoratului de Stat în Construcţii a Irinei Jianu. "Necazul" i se trage lui Năstase din 2006, când procurorii au pus pe masa instanţei acest dosar în care fostul premier era acuzat de corupţie.

Conform rechizitoriului, în perioada 2002-2004, Adrian Năstase, în calitate de prim-ministru a primit, în mod direct şi prin intermediul Danei Năstase, bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, plus contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele din Cornu şi Bucureşti, str. Cristian Tell., 22.155.985.853,08 de lei vechi (aproximativ 630.000 euro la cursul de schimb 2002/2004).

Sumele de bani au fost primite de la Irina Jianu, pentru a o numi şi menţine în funcţia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, precum şi pentru a îi asigura acesteia un statut care să îi confere autoritate deplină în cadrul instituţiei la conducerea căreia se află.

Totodată, Adrian Năstase a fost trimis în judecată pentru că Ioan Păun, martor în dosar, i-a făcut mai multe servicii, precum achiziţionarea unor bunuri din China, depozitarea lor temporară la sediul Ambasadei României din China, ambalarea, supravegherea încărcării lor în containere şi organizarea transportului pe parcurs extern în scopul numirii şi menţinerii acestuia în funcţiile de consul general, şef al Consulatului General al României la Hong Kong, precum şi pentru menţinerea permanentă în misiune în străinătate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ... politic, moral, economic, academic, etc. 

    Lasati MOROIUL in groapa, nu-l mai re_sus_citati, pentru ca ORICUM NU MAI INTERESEAZA PE NIMENI - nici din Romania, si nici din STRAINATATE - nici macar cat i-ar putea interesa MOROIUL DRACULA. 

    Cei ce vor insista PROMOVAREA MOROIULUI NASTASE, se vor: 

    AUTO_COMPROMITE = AUTO_DISCREDITA !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb