DRAGOMIR ZAKOV, MINISTRUL APĂRĂRII DIN BULGARIA: "Comportamentul ambasadorului rus în ţara noastră este inacceptabil"

I. Ghe.
Internaţional / 2 iulie 2022

"Comportamentul ambasadorului rus în ţara noastră este inacceptabil"

Ambasadorul rus Eleonora Mitrofanova nu respectă în mod categoric Bulgaria, susţine Dragomir Zakov, ministrul demis al Apărării de la Sofia, conform site-ului de ştiri Novinite, care citează agenţia Nova. Amintim că în 22 iunie, guvernul condus de Kiril Petkov a fost demis în urma aprobării unei moţiuni de cenzură de către Legislativul din Bulgaria. Dragomir Zakov va îndeplini funcţia de ministru al Apărării până când noul guvern bulgar va fi învestit de Parlamentul de la Sofia.

"Comportamentul ambasadorului rus în ţara noastră este inacceptabil. Nu aceasta este modalitatea de a conduce diplomaţia. Sunt sigur că serviciul diplomatic rus are mulţi diplomaţi profesionişti care ar reprezenta statul rus în ţara noastră cu mult mai mult succes", a spus Dragomir Zakov, care a mai afirmat că relaţiişe diplomatice dintre Sofia şi Moscova nu vor fi rupte în urma expulzării din Bulgaria a 70 de persoane care făceau parte din personalul diplomatic al Federaţiei Ruse.

"Am văzut că ambasadorul Rusiei a ameninţat că va propune conducerii ruse închiderea misiunii în ţara noastră. Experienţa şi părerea mea este că o astfel de acţiune este în detrimentul ţării care închide ambasada. Nu cred că statul rus. va lua o astfel de decizie. Chiar şi daca acest lucru se va întâmpla, el nu înseamnă în sinte oruptură a relaţiilor diplomatice", a explicat ministrul Apărării.

Potrivit acestuia, mai indicat ar fi ca preşedintele rus Vladimir Putin să trimită un alt ambasador la Sofia.

"Fiecare diplomat, indiferent de politica de stat pe care o urmează, trebuie să respecte ţara gazdă. Au fost multe cazuri în care Mitrofanova ar fi putut fi declarată persona non grata. Închiderea ambasadei Rusiei va fi în detrimentul cetăţenilor ruşi de la noi din ţară. Dacă şi ambasada Bulgariei la Moscova este închisă de partea rusă, atunci cetăţenii bulgari de acolo vor avea de suferit", a adăugat Dragomir Zakov.

El a comentat, de asemenea, cazul expulzării a 70 de diplomaţi ruşi din Bulgaria, care vor fi urcaţi mâine în avionul spre Moscova. Potrivit lui Zakov aceasta nu este o practică nemaiîntâlnită în diplomaţie.

"Da, numărul pare mare, dar pe fondul numărului mare de reprezentanţi ruşi în ţara noastră, nu este ceva crucial. Dacă există dovezi că respectivii cetăţeni ruşi au întreprins acţiuni contrare practicii diplomatice, decizia este rezonabilă. De îndată ce lista respectivă a fost publicată, este clar că există dovezile respective", a explicat ministrul Apărării de la Sofia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb