DRAGOŞ CINCĂ, FLAMINGO PARK: "2015 - ultimul an în care vom mai cumpăra case la preţuri de apartamente"

IULIA ROTĂRESCU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 13 februarie 2015

"2015 - ultimul an în care vom mai cumpăra case la preţuri de apartamente"

Dragoş Cincă, fondatorul retailerului de produse electrice şi electrocasnice Flamingo, actualmente director la Flamingo Park, va începe în acest an primele 40 de vile din cele 1.000 de unităţi pe care vrea să le construiască pe termen lung în zona Corbeanca.

Omul de afaceri intenţionează să construiască circa 1.000 de case în stil american pe 60 de hectare de teren.

Aceste case sunt căutate în special de cei care doresc să locuiască în zone periferice ale Bucureştiului, departe de agitaţia oraşului, potrivit omului de afaceri. Planurile de construcţie presupun spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, grădiniţe, creşe şi magazine. Conform directorului Flamingo Park, cartierul rezidenţial în stil american din Corbeanca este diferit de cele construite deja în alte zone periferice ale Bucureştiului, tocmai prin includerea serviciilor.

Flamingo Park poartă, la momentul actual, discuţii cu Green Building Council pentru încadrarea proiectului în categoria celor ecologice, casele fiind construite în concordanţă cu normele de protecţie a mediului.

Dragoş Cincă a trăit în perioada 2007-2014 în Anglia şi, între 2001 şi 2003, a cumpărat terenul de 60 de hectare din Corbeanca.

Cincă a spus: "După ce m-am lăsat de calculatoare am călătorit foarte mult, iar şapte ani am locuit în Anglia. (...) Planurile de schimbare de domeniu au început din 2000, iar din 2001 până în 2003 am cumpărat terenul în vreo 500 de tranzacţii. Vrem să construim în acest an 40 de case, anul viitor 80, dar nu vom dezvolta speculativ, ci doar la cerere. În funcţie de evoluţia pieţei vom continua dezvoltarea. Din cele 150 de case pe care vrem să le dezvoltăm în primă fază am pre-contractat 10%".

Valoarea celor 150 de case este de aproximativ 12 milioane de euro, iar investiţia va fi realizată din fonduri proprii, în proiect fiind implicaţi mai mulţi investitori străini privaţi.

Complexul va cuprinde locuinţe individuale, dar şi case grupate. Preţul unei vile individuale porneşte de la 65.000 de euro, pentru o suprafaţă de 124 de metri pătraţi construită, respectiv 3 camere şi 500 metri pătraţi de teren.

Dragoş Cincă a spus: «Piaţa noastră de credite pentru locuinţe şi mai ales cea de credite pentru construcţii sunt încă nedezvoltate în comparaţie cu alte state occidentale. Deşi condiţiile de creditare s-au îmbunătăţit, încrederea noastră în credite rămâne scăzută, deoarece percepem băncile finanţatoare în mod negativ». Domnia sa crede că vor exista, însă, resurse financiare pentru investiţii.

Omul de afaceri a finalizat în zonă ansamblurile Flamingo Garden 1 şi 2, totalizând 30 de vile.

Dragoş Cincă este optimist în ceea ce priveşte piaţa caselor din România, menţionând: "Doar 10% din tranzacţiile totale din zona Bucureştiului au ca obiect achiziţiile de case. Piaţa se va dezvolta, iar anul 2015 va fi ultimul în care poţi să cumperi case la preţ de apartamente".

Referindu-se la piaţa terenurilor din zona limitrofă Bucureştiului, Cincă a afirmat că există circa 3.000 de proprietari care au terenuri de peste 10 hectare, însă doar câteva zeci de cumpărători, iar preţurile sunt de 1-3 euro/metru pătrat.

Cincă a fondat Flamingo, fiind prima mare companie privată care a fost listată la bursă. În anul 2007, compania a fuzionat cu retailerul Flanco, rezultând grupul de firme Flamingo International.

Compania a început în 2009 să aibă dificultăţi la plata datoriilor din cauza crizei, iar Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi antreprenori locali, a preluat un pachet semnificativ de acţiuni, încercând să redreseze activitatea Flamingo, potrivit Mediafax. Adamescu nu a reuşit să se înţeleagă cu principalii creditori, astfel că în decembrie 2009 compania a cerut intrarea în insolvenţă a tuturor firmelor din grup. Dintre acestea, doar Flanco International, compania care operează magazinele Flanco, a putut fi salvată, fiind preluată în 2010 de grupul Asesoft, deţinut de oamenii de afaceri Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă.

La data intrării în insolvenţă, principalii acţionari ai companiei erau Dragoş Cincă, cu o participaţie de 22%, Dan Adamescu (20%) şi compania Midfair Management cu 22% din acţiuni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cu carul și cu case nevândute. După ce ai trecut printr-o insolvență nu îți rămâne decât să fii optimist.

    Desigur, in viitorii ani vom cumpara case la pret de garsoniera.

    Ii astept pe fantezisti in 2-3- ani la viitoarele executari silite. 

    Le vor fi vandute casele pe restul de la paine. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb