DUPĂ ACORDAREA STATULUI DE OBSERVATOR DE CĂTRE ONU A PALESTINEI Israelul va recurge la sancţiuni

Internaţional / 1 decembrie 2012

Israelul va recurge la sancţiuni

Cabinetul de securitate israelian a aprobat ieri construirea a 3.000 de locuinţe suplimentare în Ierusalimul de Est şi în coloniile din Cisiordania, în replică la acordarea statutului de stat observator Palestinei de către Adunarea Generală ONU, relatează sursele de presă. De asemenea, Cabinetul israelian de securitate a decis construirea a încă 1.000 de locuinţe în apropiere de Ierusalimul de Est.

Israelul a criticat vehement acordarea, de către ONU, a statutului de stat observator Palestinei, formaţiunile israeliene de dreapta acuzându-i pe palestinieni că sabotează procesul de pace, relatează AFP.

Cotidianul Israel Hayom, apropiat de premierul Benjamin Netanyahu, titrează pe prima pagină: "Naţiunile Unite recompensează terorismul".

Vicepremierul Sylvan Shalom a avertizat chiar că va recurge la sancţiuni după decizia Adunării Generale ONU de conferire a statutului de stat observator Palestinei. "Mahmoud Abbas nu a rămas fidel angajamentelor asumate de predecesorul său, Yasser Arafat, prin Acordurile de la Oslo, care interziceau iniţiativele unilaterale. Încălcarea acestor acorduri oferă şi Israelului dreptul la iniţiative unilaterale precum aplicarea suveranităţii israeliene în teritorii", a avertizat Shalom.

Palestina a devenit joi stat observator la Naţiunile Unite, printr-un vot istoric în Adunarea Generală a ONU, în pofida opoziţiei Statelor Unite şi a Israelului. Votul acestei rezoluţii, care face din "entitatea" palestiniană un "stat observator non-membru", a fost obţinut cu 138 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 41 de abţineri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb