DUPĂ ARESTAREA PREŞEDINTELUI COMPANIEI: Acţiunile Nissan au scăzut astăzi cu aproape 6%

E.M.
Companii / 20 noiembrie 2018

Acţiunile Nissan au scăzut astăzi cu aproape 6%

Acţiunile Nissan au scăzut astăzi cu aproape 6% după şocul provocat la nivel mondial de arestarea preşedintelui companiei, Carlos Ghosn, care pune sub semnul întrebării viitorul celui de-al doilea mare producător auto japonez şi al alianţei în care se află cu grupul francez Renault şi compania japoneză Mitsubishi, transmite Reuters.

Nissan a anunţat ieri că efectuează o investigaţie în urma unei informaţii furnizate de un informator, care a dezvăluit să Ghosn s-a folosit de banii companiei în scop personal şi că şi-a subevaluat veniturile raportate timp de ani de zile. Ghosn a fost arestat şi va fi concediat din board-ul Nissan în această săptămână.

Ghosn este şi preşedinte şi director executiv al Renault şi preşedinte al Mitsubishi Motors.

Înlăturarea lui Ghost ridică întrebări legate de viitorul alianţei pe care a construit-o personal şi pe care se angajase să o consolideze prin legături mai strânse, înainte de a se retrage din conducerea operaţională a acesteia.

Cazul pune în centrul atenţiei şi viitorul Nissan, cel mai mare partener al alianţei, într-o perioadă de scădere a profiturilor companiei japoneze, pe fondul vânzărilor slabe din Statele Unite şi a concurenţei mai ridicate din partea rivalilor care investesc masiv în automobile conectate la internet şi vehicule autonome.

Ilegalităţile de care este acuzat Ghosn ridică semne de întrebare şi în privinţa guvernanţei alianţei în care consiliile de administraţie ale celor trei companii partenere sunt prezidate de un singur om.

Acţiunile Nissan au scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, de 940 de yeni pe unitate, înainte de a închide în scădere cu 5,5%, la 950 de yeni pe unitate. Un volum record de 140 de milioane de acţiuni Nissan au fost tranzacţionate astăzi, reprezentând aproape 6% din totalul acţiunilor înscrise pe principala platformă a bursei din Tokyo.

Acţiunile Mitsubishi, care a anunţat la rândul său, ieri, că îl va înlătura pe Ghosn din funcţia de preşedinte, au închis astăzi în coborâre cu aproape 7%. Ttilurile Renault au scăzut ieri cu 8,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb