După atentatele din Franţa, numărul celor care vor să se înroleze în armată a crescut de zece ori

Adina Lateş
Internaţional / 3 ianuarie 2016

Numărul celor care vor să se înroleze în Armata Franţei a crescut de 10 ori, de la 150 la 1.500 de înscrieri zilnic, după atentatele jihadiste comise la Paris în ianuarie şi noiembrie anul trecut, potrivit EFE.

Cifrele au fost furnizate de ministrul apărării, Jean-Yves Le Drian, într-un discurs rostit în faţa militarilor francezi de la baza Camp Zayed din Emiratele Arabe Unite, dat publicităţii duminică de biroul de presă al ministerului, relatează EFE.

În discursul său, Le Drian a subliniat importanţa misiunii militarilor francezi împotriva poziţiilor Statului Islamic în Siria şi Irak şi a insistat că operaţiunile împotriva grupării teroriste în cele două ţări, dar şi activitatea antiteroristă a celor 10.000 de militari desfăşuraţi în Franţa, sunt necesare deoarece, pentru a-i proteja pe francezi, "războiul trebuie purtat pe toate fronturile".

"Acum, mai mult ca oricând vă admiră pentru aceasta şi unii poate chiar vă invidiază", le-a spus Le Drian militarilor de la Camp Zayed. Iar pentru a-şi întări afirmaţiile Le Drian a menţionat că, dacă în 2014 exista o medie de 150 de candidaţi pe zi care doreau să se integreze în rândul Forţelor Armate, după atentatele din ianuarie 2015 s-a ajuns la o medie de 400, iar după atacurile din 13 noiembrie 2015 cifra a crescut la 1.500 de recruţi pe zi. "Acest lucru demonstrează forţa pe care o reprezintă armata noastră. Iar aceasta ne linişteşte în legătură cu viitorul armatei noastre şi al recrutării", a adăugat el.

Le Drian a insistat că, "pentru ca duşmanul (ISIS - n.r.) să fie distrus, s-au intensificat bombardamentele coaliţiei internaţionale (condusă de SUA - n.r.) din care face parte Franţa", dar că trebuie totodată acţionat în câmpul de operaţiuni alături de "partenerii locali". Ministrul apărării a explicat că, în acest sens, trupele franceze asigură instrucţia kurzilor irakieni din nordul Irakului şi a forţelor irakiene la Bagdad. "Le furnizăm informaţii, îi ghidăm, efectuăm bombardamente în timpul ofensivelor lor terestre", a spus Le Drian, dând asigurări că această strategie "începe să dea roade" pentru că ISIS "adoptă o atitudine defensivă", potrivit EFE.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb