DUPĂ CE AU EŞUAT NEGOCIERILE CU DOUĂ BĂNCI OTP Bank nu a renunţat la planurile de extindere în ţara noastră

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 martie 2012

Laszlo Wolf

Laszlo Wolf

Achiziţia unei bănci româneşti nu a ieşit din planurile OTP Bank, după ce negocierile cu două instituţii locale (n.r. RBS şi Banca Carpatica) au eşuat.

"Am vrea să creştem pe piaţa românească şi putem face asta în două moduri: natural şi prin achiziţia unei alte bănci, dacă va exista o oportunitate bună", a declarat, ieri, Laszlo Wolf, director general adjunct al grupului.

Domnia sa a precizat că discuţiile avute în trecut nu s-au finalizat, din cauză că "vânzătorii îşi apreciau prea tare marfa".

Pretenţiile OTP Bank sunt însă foarte greu de îndeplinit, recunoaşte chiar Laszlo Wolf: "Ceea ce ne-am dori ar fi să achiziţionăm o instituţie fără nevoi prea mari de refinanţare, cu clienţi buni, însă acest lucru este greu de găsit. Prospectăm mereu piaţa. Noi avem o politică foarte prudentă de provizionare. La nivel de grup, rata de acoperire a creditelor cu întârzieri mai mari de 90 de zile este de 76,7%".

Deşi spune că în prezent OTP nu poartă discuţii cu nimeni, domnul Wolf nu exclude ca grupul să reîn-ceapă discuţiile chiar în a doua parte a acestui an.

"Avem un surplus de capital, însă nu suntem pregătiţi să îl cheltuim pe tot, mai ales în această perioadă când capitalul suplimentar este foarte important", a mai declarat adjunctul OTP Bank.

Domnia sa se aşteaptă ca economia şi sectorul bancar să crească, în România, fiind de părere că băncile mici fie se vor vinde, fie vor cumpăra alte instituţii.

Deşi în trecut, oficialii OTP spuneau că au în vedere numai băncile mai mari de pe piaţa românească, Laszlo Wolf a declarat, ieri, că grupul este gata să cumpere chiar şi o bancă mai mică, în condiţiile în care îi creşte cota de piaţă şi are o calitate bună.

În prezent, OTP Bank România reprezintă 5% din activele totale ale grupului.

OTP România a obţinut anul trecut un profit net de aproximativ 3 milioane de euro, ceea ce, în opinia domnului Wolf, nu este deloc rău pentru o bancă mică, la nivelul pieţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb