DUPĂ CE BANCA CENTRALĂ A REDUS RATA DOBÂNZII, Rubla scade faţă de dolar

Valentin Busuioc
Internaţional / 30 ianuarie 2015

Rubla s-a depreciat, astăzi, faţă de dolar, după ce Banca Centrală a Rusiei a redus, pe neaşteptate, rata dobânzii de referinţă, de la 17% la 15%, pentru prima dată în ultimii trei ani, pe fondul stabilizării inflaţiei, scrie presa străină, citând un comunicat al instituţiei de la Moscova.

Ultima dată când instituţia a redus rata dobânzii-cheie a fost în decembrie 2011. Anunţul făcut astăzi de bancă a cauzat scăderea cu 1,7% a rublei faţă de dolar. Moneda americană era cotată, în jurul orei 12:35 (ora României), la 68,9 ruble.

Banca Centrală a Rusiei a transmis: "Inflaţia şi estimările privind inflaţia sunt aşteptate să scadă, întrucât economia se ajustează treptat la condiţiile externe dificile şi la impactul dinamicii ratei de schimb asupra preţurilor".

În decembrie, rata inflaţiei în Rusia a urcat la 11,4%, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii cinci ani. Indicatorul ar putea accelera la 15-17% în martie sau aprilie, a declarat Aleksey Vedev, adjunctul ministrului Economiei de la Moscova.

Anul trecut, rubla rusească s-a depreciat cu 50% în raport cu dolarul american, pe fondul scăderii preţului petrolului şi al rezervelor manifestate de investitori faţă de activele ruseşti, după sancţiunile impuse Moscovei de Occident.

Recent, Banca Centrală a Rusiei a publicat o listă cu şapte măsuri tehnice menite să faciliteze accesul băncilor la valută şi să protejeze instituţiile de credit de pierderi contabile ce le-ar putea afecta stabilitatea financiară. Totodată, instituţia a reiterat că va colabora cu Guvernul rus în acest an, ca să recapitalizeze unele bănci.

La rândul lui, Executivul de la Moscova a transmis, săptămâna aceasta, că va cheltui cel puţin 2.340 miliarde de ruble (35 miliarde de dolari) pentru stimularea creşterii economiei, afectată de prăbuşirea preţurilor petrolului şi de deprecierea rublei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb